Aantal keer gelezen6

Wethouder Verweij bezoekt gebruikers WMO-hulpmiddelen

woensdag 25 juni 2008 18:11

Op woensdag 18 juni brachten de wethouder van Welzijn, de heer L.A. Verweij, en de heer J. Hoekstra, beleidsmedewerker WMO van de gemeente Barneveld, een bezoek aan een aantal gebruikers van WMO-hulpmiddelen in gemeente Barneveld.

Kruiswerk West-Veluwe levert sinds 1 januari 2008 WMO-hulpmiddelen in gemeente Barneveld als onderaannemer van EmCart.
EmCart Groep is adviseur en leverancier op het gebied van medische en revalidatiehulpmiddelen. De samenwerking tussen KWV, EmCart en gemeente Barneveld verloopt tot op heden naar ieders tevredenheid. “Het is goed en erg leerzaam om ervaringen uit de eerste hand te horen,” zo zei wethouder Verweij, “Alle rapporten die ik lees maken het proces niet zo snel helder als deze voorbeelden uit de praktijk. Wat betekent het gemeentelijk beleid nu daadwerkelijk voor de gebruiker?Daar heb ik een beter beeld bij gekregen.”

In Terschuur woonde de wethouder samen met de heer D Jansen, technisch adviseur EmCart, de passing van een scootmobiel bij de heer Davelaar bij. Terug in Barneveld werden ervaringen uitgewisseld met gebruikers, mevrouw Snel-Schorel en de heer Van Driesten (zie foto boven: mevrouw Snel Schorel en de heer van Driesten. Achter hen v.l.n.r. de heren Hoekstra, Verwey en Veerman).  Hierbij werd ook een kijkje genomen in de reparatiebus waarmee de monteur van KWV gebruikers van WMO-hulpmiddelen te hulp kan schieten als zij pech hebben (zie foto links). Al met al bleek het een leerzame ochtend die zeker een vervolg krijgt; een vervolgafspraak is dan ook al gepland.

Wat is Kruiswerk West-Veluwe?
Kruiswerk West-Veluwe (KWV) is een ISO/HKZ-gecertificeerde specialist in zorg en welzijn voor iedereen die in de eigen vertrouwde woon-/leefsituatie zorg en begeleiding wenst en/of nodig heeft. KWV biedt jeugdgezondheidszorg, verpleging en verzorging thuis, hulp bij het huishouden in Ede, Wageningen en Renswoude, preventieactiviteiten, voedingsvoorlichting en dieetadvisering, dagactivering, cursussen, servicediensten aan huis, uitleen, verhuur en verkoop van hulpmiddelen, zorgwinkels in Barneveld, Ede, Nijkerk en Wageningen, welzijn ouderen in Ede (Sector Welzijn Ouderen), mantelzorgondersteuning in de Gelderse Vallei, WoonZorgHuis Eureka in Otterlo en Vegetarisch Zorgcentrum Felixoord in Oosterbeek.

Sinds 2006 is KWV een zelfstandige werkmaatschappij van de landelijke Stichting Philadelphia Zorg. Philadelphia is per 1 april 2008 gefuseerd met Evean Groep en Woonzorg Nederland in concern Espria. KWV heeft ongeveer 40.000 leden. Leden krijgen tegen betaling van een beperkt contributiebedrag per gezin per kalenderjaar korting op cursussen en in de Zorgwinkels en vier keer per jaar het ledenmagazine. Bel voor meer informatie over de diensten van KWV de Zorgcentrale, (0318) 65 07 77.

Bron + foto's: Barneveldse krant (geplaatst doorKruiswerk West-Veluwe)

« Terug

Archief > 2008 > juni