Aantal keer gelezen7

Barneveld vandaag: Skaters vlak voor de finish

skatebaanmaandag 16 juni 2008 18:09

Binnen enkele weken kan er 'groen licht' komen voor de skatebaan aan de Woudseweg. De harde kern van de initiatiefnemers is nog bij elkaar en staat klaar om er verantwoordelijkheid voor te nemen.

BARNEVELD - In principe zou de gemeente de skatebaan nu kunnen aanleggen, zo blijkt uit een memo van wethouder Leen Verweij aan de raadscommissie Samenleving. De bodemprocedure, die enkele omwonenden tegen de skatebaan hebben aangespannen, heeft op zich geen opschortende werking. Een zogenaamde 'voorlopige voorziening' was door de bezwaarmakers nog niet bij de rechtbank gevraagd. Daarmee bleef echter ook de onduidelijkheid voor de Barneveldse jongeren bestaan wanneer ze hun skatebaan eindelijk in gebruik zouden kunnen nemen. Daarom heeft de gemeente de omwonenden van het voornemen om te gaan aanleggen op de hoogte gesteld. Die hebben daarop alsnog een voorlopige voorziening bij de rechtbank gevraagd. Die is nu in behandeling. Verweij hoopt dat de rechtbank direct uitspraak zal doen zodat de gemeente weet of zij juridisch juist gehandeld heeft in de procedure rond de skatebaan. Dan komt aan alle onzekerheid een einde.

"Als er groen licht komt, kan de baan er aan het einde van de zomervakantie liggen", zegt Edo van de Kraats, woordvoerder van de initiatiefgroep. De harde kern daarvan komt nog steeds bij elkaar. De jongere skaters wijken uit naar pleinen of naar de baan in Amersfoort. "Ze gaan met de bus of worden door ouders gebracht." De initiatiefgroep wil als de baan er is die ook in de gaten houden. "De buurt krijgt onze telefoonnummers en als er wat is, komt een van ons, zo nodig met de wijkagent. Als er vanaf het begin op gelet wordt, wordt die baan geen hangplek. De vorige aan de Churchillstraat had die naam. Daar zijn deze jongeren de dupe van. Het is echt jammer dat ze als een stel tbs-ers bekeken worden. Dat is echt zwartkijken."

Bron: Barneveld Vandaag

« Terug

Archief > 2008 > juni