Lokaal nieuws

 1. akkoord 1.jpg
  CU-Socialmediafoto
  Door ChristenUnie Barneveld op 20 mei 2022 om 16:36

  Coalitieakkoord getekend: Ondernemend, betrouwbaar en zorgzaam.

  Vandaag tekende onze fractievoorzitter Henk Wiesenekker het coalitieakkoord samen met de nieuwe coalitiepartijen SGP (met fractievoorzitter Jan Top) en Lokaal Belang (met fractievoorzitter Mijntje Pluimers). Een heugelijk moment na een intensieve periode van formeren. Op 1 juni zal hierover een debat zijn in de raadszaal, voor nu verwijzen we naar het mooie inhoudelijke akkoord (zie link naar site gemeente Barneveld).

  https://www.barneveld.nl/nieuws/sgp-lokaal-belang-en-christenunie-ondertekenen-nieuw-coalitieakkoord

  Lees verder
 2. IMG20220518113216.jpg
  03_Dianne_de_Kwant_van_Lagen_1_lowres.jpg
  Door Dianne de Kwant - van Lagen op 18 mei 2022 om 20:51

  Nieuwbouwwijk na twee jaar nog steeds onveilig voor voetgangers (deel 2)

  Een gedeelte van de Schoonengweg in Voorthuizen wordt vanaf komend najaar afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. En het ontbrekende op/afrit van aan de Wikselaarseweg is inmiddels gerealiseerd.

  Lees verder
 3. CU-Socialmediafoto
  Door ChristenUnie Barneveld op 12 mei 2022 om 20:37

  Persbericht: SGP, Lokaal Belang en ChristenUnie bereiken coalitieakkoord

  De politieke partijen SGP, Lokaal Belang en ChristenUnie zijn gekomen tot een coalitieakkoord voor de gemeente Barneveld. De inhoud van het akkoord wordt op vrijdag 20 mei bekendgemaakt.

  Lees verder
 4. Holzenbosch / Schoonengweg
  03_Dianne_de_Kwant_van_Lagen_1_lowres.jpg
  Door Dianne de Kwant - van Lagen op 15 april 2022 om 19:59

  Nieuwbouwwijk na twee jaar nog steeds onveilig voor voetgangers

  Vanaf het voorjaar 2020 zijn de eerste negentien woningen in de wijk Holzenbosch opgeleverd. Sindsdien zijn er vele gevolgd en wonen er al diverse mensen, waaronder veel jonge gezinnen, in de wijk.

  Tot op heden is voor de bewoners niet veilig om de wijk wandelend te verlaten

  Lees verder
 5. ChristenUnie 2022-34.jpg
  CU-Socialmediafoto
  Door ChristenUnie Barneveld op 6 april 2022 om 10:29

  ChristenUnie Barneveld presenteert vernieuwde fractie

  De ChristenUnie Barneveld won met de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart vijf zetels. Onlangs presenteerde de partij haar nieuwe fractie. Fractievoorzitter Henk Wiesenekker en de raadsleden Henry Buitenhuis en Jaap van den Top zullen voor de komende jaren hun raadswerk voortzetten. De raadsleden Wilma Heijkoop en Lukas Scheijgrond hadden al eerder aangegeven te willen stoppen. Hun plaatsen zijn ingenomen door Dianne de Kwant en Wouter de Kool. Rufo Petri blijft raadscommissielid, terwijl de plaats van Erik van de Kamp door Joël Verstoep is ingenomen.

  Lees verder
 6. reactie verkiezingen.jpg
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 31 maart 2022 om 12:59

  Reflectie op verkiezingsuitslag - en vooruitkijken: "Samen Recht Doen".

  De afgelopen maanden waren hectisch, betekenisvol en uitdagend. Er is door veel inwoners in onze gemeente veel werk verzet in het opstellen van een kieslijst, het bedenken van een programma én het uitwerken van een campagne. Nadat de herindeling met Scherpenzeel niet door bleek te gaan, moesten alle partijen in een hogere versnelling toewerken naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

  Lees de speech van fractievoorzitter Henk Wiesenekker waarin hij reflecteert op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2022.

  Lees verder
 7. tiny house.jpg
  05_Henry_Buitenhuis_1_lowres.jpg
  Door Henry Buitenhuis op 25 maart 2022 om 08:36

  Niet per opbod kopen Tiny Houses!

  Juist starters hebben steun nodig om in deze overspannen markt een stap op de woningmarkt te zetten. In #Bloemendaal waren er per starterswoning zo'n 150 inschrijvingen. De vraag naar woningen voor jonge starters is dus enorm. Het per opbod verkopen van Tony houses biedt voor deze doelgroep geen enkele kans. Daarover stelt Henry Buitenhuis schriftelijke vragen.
  Daarin vragen we ook hoeveel andere starterswoningen hier hadden gepast als toch was gekozen voor bijvoorbeeld flexwoningen of rug-aan-rugwoningen. Dit alles met als doel om meer kansen te bieden voor jonge starters!

  https://www.barneveldsekrant.nl/premium/lokaal/wonen/803872/christenunie-barneveldse-starters-vissen-achter-het-net-met-tin/tWhjxZ0JWcw11-kt49Fz3xWLILQbxewBkS2pJNF9s2YJAe5TDxt0h4yKE74Bjj8EKhkSV5LjEd-TRlEl7LxMI_DzsF4goEzzYy6eY_rYlbXLjhNRdpb-NG4VZkb5QI-K?fbclid=IwAR1w6PiQUynrW35Zl5MtsTV0MANghQ-y3iVLuNDwSvzOaTKPp_QBa2ocID4
  Lees verder
 8. voedselbank hoge resolutie.jpg
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 25 februari 2022 om 08:00

  Programma ChristenUnie: ‘Iedereen hoort erbij, dat is ons motto’

  Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving. Die gedachte loopt als een centrale, rode draad door het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie, dat deze keer de naam ‘Samen recht doen’ heeft gekregen. Het woord ‘samen’ staat niet voor niets 117 keer in het programma. ,,Het tekent de manier waarop wij als christenen in het leven staan’’, zegt lijsttrekker Henk Wiesenekker. ,,In een tijd van toenemende individualisering en met een moeilijke coronaperiode achter ons, waarin eenzaamheid voor veel mensen een grote vijand werd, is omzien naar elkaar belangrijker dan ooit. We willen daarin vooral ook opkomen voor de kwetsbaren.’’

  Lees verder
 9. stemmen.jpg
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 19 februari 2022 om 14:39

  Centrale vuurwerkshow(s) voorkomt veel schade aan milieu, mens én dier.

  Mijn kinderen genieten enorm van vuurwerk. Knalerwten, een sterretje of een kleurrijke pot… het maakt ze niet veel uit. Ze genieten ervan en kunnen niet wachten totdat het donker is en we gaan “vuurwerken”. Ook ik vind vuurwerk mooi. En ook ik geniet ervan om de spanning van mijn kinderen te zien en samen met hun te “vuurwerken”. Met categorie 1 vuurwerk uiteraard. Ik kan vooral genieten van mooie pijlen en potten. Gevoelsmatig zou ik graag de vuurwerktraditie laten zoals die nu is. Maar, als je dan in je opneemt welke schade er elk jaar door vuurwerk geleden wordt dan kan je daar ook je ogen niet voor sluiten.

  Lees verder
 10. stemmen.jpg
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 14 februari 2022 om 08:47

  Veluwehal moet kloppend hart van Barneveld blijven!

  ,,Dorpen moeten een dorpshuis hebben als kloppend hart van de gemeenschap’’, zegt lijsttrekker Henk Wiesenekker. ,,Voor tal van activiteiten kan gebruik gemaakt worden van een dorpshuis. Denk bijvoorbeeld aan gezellige bijeenkomsten voor senioren, sporttrainingen en -wedstrijden, vergaderingen van Plaatselijk Belang, toneel, bridgen en ga zo maar door. Het mooie van deze bijeenkomsten is dat ze mensen helpen om verbonden te raken met dorpsgenoten. De diepe menselijke behoefte om zich verbonden te voelen met anderen en de functie die een dorpshuis daarin heeft, maakt een dorpshuis waardevol. We hebben ons daarom van harte ingezet voor de bouw van De Eng in Voorthuizen en de Wardborg in Garderen.

  Lees verder