Berichten geschreven door ChristenUnie Barneveld

 1. akkoord 1.jpg
  CU-Socialmediafoto
  Door ChristenUnie Barneveld op 20 mei 2022

  Coalitieakkoord getekend: Ondernemend, betrouwbaar en zorgzaam.

  Vandaag tekende onze fractievoorzitter Henk Wiesenekker het coalitieakkoord samen met de nieuwe coalitiepartijen SGP (met fractievoorzitter Jan Top) en Lokaal Belang (met fractievoorzitter Mijntje Pluimers). Een heugelijk moment na een intensieve periode van formeren. Op 1 juni zal hierover een debat zijn in de raadszaal, voor nu verwijzen we naar het mooie inhoudelijke akkoord (zie link naar site gemeente Barneveld).

  https://www.barneveld.nl/nieuws/sgp-lokaal-belang-en-christenunie-ondertekenen-nieuw-coalitieakkoord

  Lees verder
 2. CU-Socialmediafoto
  Door ChristenUnie Barneveld op 12 mei 2022

  Persbericht: SGP, Lokaal Belang en ChristenUnie bereiken coalitieakkoord

  De politieke partijen SGP, Lokaal Belang en ChristenUnie zijn gekomen tot een coalitieakkoord voor de gemeente Barneveld. De inhoud van het akkoord wordt op vrijdag 20 mei bekendgemaakt.

  Lees verder
 3. ChristenUnie 2022-34.jpg
  CU-Socialmediafoto
  Door ChristenUnie Barneveld op 6 april 2022

  ChristenUnie Barneveld presenteert vernieuwde fractie

  De ChristenUnie Barneveld won met de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart vijf zetels. Onlangs presenteerde de partij haar nieuwe fractie. Fractievoorzitter Henk Wiesenekker en de raadsleden Henry Buitenhuis en Jaap van den Top zullen voor de komende jaren hun raadswerk voortzetten. De raadsleden Wilma Heijkoop en Lukas Scheijgrond hadden al eerder aangegeven te willen stoppen. Hun plaatsen zijn ingenomen door Dianne de Kwant en Wouter de Kool. Rufo Petri blijft raadscommissielid, terwijl de plaats van Erik van de Kamp door Joël Verstoep is ingenomen.

  Lees verder
 4. windmolen.jpg
  CU-Socialmediafoto
  Door ChristenUnie Barneveld op 15 december 2021

  Windenergie, noodzakelijk, maar wel met voorwaarden die we zelf stellen.

  De ChristenUnie heeft voor de Structuurvisie Windenergie gestemd. Dat is belangrijk om de energietransitie goed vorm te geven en tegelijkertijd zorgen we er daarmee voor dat de regie bij de gemeente blijft liggen en niet terecht komt bij de provincie of het rijk. Dat maakt het mogelijk om belangrijke voorwaarden te stellen voor mensen en bedrijven die in de buurt van de locatie gevestigd zijn.

  Lees verder
 5. Henk Wiesenekker
  CU-Socialmediafoto
  Door ChristenUnie Barneveld op 13 december 2021

  Henk Wiesenekker lijsttrekker ChristenUnie Barneveld

  Henk Wiesenekker (32) is tijdens de ledenvergadering van de Barneveldse ChristenUnie gekozen als lijsttrekker. ,,Als raadslid en politieagent kom ik veel onrecht tegen. Vaak zijn de oorzaken ingewikkeld. Samen en met Gods hulp kunnen we wat krom is weer recht buigen.´´ Wiesenekker nam in juli het stokje over van fractievoorzitter Lukas Scheijgrond, die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 als lijsttrekker fungeerde.

  Lees verder
 6. bk25bespiegelingenhenkwiesenekker1.JPG
  CU-Socialmediafoto
  Door ChristenUnie Barneveld op 10 november 2021

  Richt je bij tegengaan van cybercriminaliteit ook op de ouderen

  In de begroting heeft het college plannen opgenomen om cybercriminaliteit tegen te gaan door jongeren en ondernemers cyberwise te maken. Prima voorstellen. Maar wat de ChristenUnie betreft moet dit beleid ook gericht zijn op ouderen. 

  Lees verder
 7. bk25bespiegelingenhenkwiesenekker1.JPG
  CU-Socialmediafoto Henk Wiesenekker
  Door ChristenUnie Barneveld, Henk Wiesenekker op 10 november 2021

  Geef mensen de tijd om een declaratie voor bijzondere bijstand in te dienen.

  Onlangs heeft het college besloten dat mensen nog maar één maand de tijd hebben om een declaratie voor bijzondere bijstand in de dienen. Dat was eerder drie maanden. Dit is een slecht besluit, omdat mensen met schulden veel stress kunnen hebben door de schulden. Onderzoek heeft aangetoond dat die stress leidt tot het minder goed functioneren van de hersenen. Daardoor hebben deze mensen meer moeite met het maken van toekomstplannen en dus ook met plannen om uit de schulden te komen. Vaak maken ze enveloppen niet meer open en wordt de administratie een chaos. Dan is hulp nodig. Het verkorten van de declaratietermijn maakt de problemen eerder erger dan beter. Daarom vindt de ChristenUnie dat de termijn weer verruimd moet worden. Bij de begroting heeft Henk Wiesenekker daarover een motie ingediend, samen met PRO'98 en Burger Initiatief.

  Lees verder
 8. opleggerterminal.png
  CU-Socialmediafoto
  Door ChristenUnie Barneveld op 10 november 2021

  ChristenUnie stelt stevige voorwaarden aan mogelijke komst van de railterminal

  Al jaren streeft het college naar de komst van een railterminal. We zijn daar niet per definitie tegen, maar er moeten wel goede voorwaarden gesteld worden. De railterminal kan leiden tot een toename van 500 vrachtwagenbewegingen op de Harselaar. Daarom pleiten we voor een extra oprit op de A1 bij de Garderbroekerweg. Ook wil de ChristenUnie voorkomen dat veel ruimte verloren gaat aan het opstapelen van zeecontainers. Daarom willen we een terminal voor treinen die hele opleggers vervoeren. Hieronder leest u het pleidooi dat ons fractielid Henry Buitenhuis hier tijdens de raadsvergadering over gegeven heeft. 

  Lees verder
 9. Gezond
  CU-Socialmediafoto
  Door ChristenUnie Barneveld op 14 mei 2020

  Vaccinatie: Stimuleren Ja, verplichten Nee!

  Al langere tijd zet de ChristenUnie zich in voor beleid dat mensen stimuleert om hun kinderen te laten vaccineren. Een hogere vaccinatiegraad is belangrijk voor de gezondheid van onze kinderen. Echter, dit beleid kent ook grenzen. In Den haag zijn er partijen die over willen gaan op een vaccinatieplicht, of die belemmeringen op willen werpen voor ouders die hun kinderen niet vaccineren. Die willen bijvoorbeeld kinderen de toegang tot kinderopvang ontzeggen of de kinderbijslag verlagen voor ouders die hun kinderen niet inenten. Als ChristenUnie zijn we fel tegen dit soort maatregelen. Naar aanleiding van onze vragen heeft het college aangegeven om in de communicatie naar de landelijke overheid ook te gaan voor goede voorlichting en tegen vormen van dwang.

  Lees verder
 10. Hans Scoop
  CU-Socialmediafoto
  Door ChristenUnie Barneveld op 17 maart 2018

  Zorg voor jong en oud

  Hans van Daalen, wethouder voor jeugd, welzijn en zorg

  Voor velen wellicht een bekend gezicht. Wethouder Hans van Daalen van de ChristenUnie heeft zich de afgelopen periode zichtbaar ingezet voor de gemeente Barneveld. Hans heeft onder andere succesvol bijgedragen aan goede jeugdhulp, de ontwikkeling van het Centrum voor Jeugd en Gezin, het mooie project Automaatje, de aanpak van knooppunt A1-A30 en de opening van station Barneveld-Zuid. Te veel om op te noemen, genoeg om af te maken en nog voldoende projecten om op te starten. De vorming van de nieuwe gemeenteraad biedt een mooie gelegenheid om terug te blikken op zijn werk als wethouder.
  Lees verder