Aantal keer gelezen9

Barneveldse krant: ‘Bekijk Barneveld eens door een andere bril’

dinsdag 24 juni 2008 18:51

Drie vmbo-klassen van het Witsius College in Barneveld hebben zich afgelopen maanden uitgesloofd om maquettes te maken van mogelijke ontwerpen voor de inrichting van rotondes in de gemeente Barneveld.

Wethouder Leen Verweij koos gisteren samen met docent Handvaardigheid Ad van den Bruinhorst en directeur Gerard Schotanus de drie beste ontwerpen uit. En daar hoorde natuurlijk een heuse prijsuitreiking bij. ,,Misschien wordt een ontwerp nog wel in het echt uitgevoerd’’, hoopt Van den Bruinhorst.

Metselwerk
De drie beste ontwerpen betroffen een rotonde met een bril, een witte en een zwarte hand en eentje waarop metselwerk en een troffel te zien is. Als winnaars kwamen uit de bus Henrike van Varenkamp en Janette van den Brand (1e prijs); Hugo Mulder en Robin van Wingerden (2e prijs) en Jantine van den Brink en Joanne Bronkhorst (3e prijs).

Docent Van den Bruinhorst kwam naar aanleiding van een artikel in de Barneveldse Krant op het idee om een dergelijk project te beginnen. ,,Het artikel ging over het feit dat rotondes mooier aangekleed zouden moeten worden, daar wilde ik met de leerlingen weleens een poging toe wagen. Met z’n tweeën hebben ze vervolgens aan ontwerpen gewerkt.

Bril
De winnende ‘bril’ wijst er volgens Van den Bruinhorst op dat mensen Barneveld eens ‘door een andere bril’ moeten bekijken. ,,En het is een goed herkenningspunt: bij de bril linksaf, ofzo. Misschien heeft Kaasschieter Brillen wel interesse om het ontwerp echt uit te laten voeren. Het zou in roestvrij staal kunnen, want het moet natuurlijk wel ‘hufterproof’ zijn.’’

 

Voor hun werk ontvingen de winnende leerlingen een boekenbon van 25 euro.

Bron: Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2008 > juni