Aantal keer gelezen6

Politiek breekt lans voor huisvesting Ark-organisaties

De Ark in Barneveldwoensdag 11 juni 2008 13:00

De ontwikkelingsorganisaties in De Ark aan de Catharijnesteeg in Barneveld mogen niet in de kou komen te staan, nu er een einde dreigt te komen aan de verhuur van hun onderkomen.

Dat vinden Pro’98, CDA, ChristenUnie, SGP en VVD. In verschillende moties en amendementen lieten ze dat dinsdag blijken tijdens de behandeling van de Kadernota 2009-2012. ,,De organisaties die in De Ark gehuisvest zijn, horen op een goed bereikbare plek in het centrum thuis’’, stelt Pro’98, nu blijkt dat de eigenaar er op termijn een andere invulling aan wil geven. In een gezamenlijke motie onderstrepen CDA, SGP en ChristenUnie dat de organisaties ,,brede steun’’ van de bevolking genieten.

Het college wordt daarom opgeroepen om in nauw overleg met de organisaties te zoeken naar vervangende huisvesting in het centrum. ,,Tevens verzoeken wij het college te komen met voorstellen om mogelijke financiële consequenties in de vorm van hogere huisvestingslasten op te vangen. Deze mogelijk hogere lasten moeten de continuïteit van De Ark niet in de weg staan.’’

De VVD geeft aan dat ‘ontwikkelingssamenwerking’ geen kerntaak van de gemeente is, maar dat particuliere organisaties wel mogen worden ondersteund. Daarom vinden de liberalen dat de gemeente De Ark moet helpen met huisvesting.

Bron: Barneveldse krant

« Terug

Reacties op 'Politiek breekt lans voor huisvesting Ark-organisaties'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2008 > juni