Aantal keer gelezen8

Saaie lijsttrekkersdebatten?

BDU debat Kootwijkerbroekmaandag 17 maart 2014 23:00

Op maandagavond heb ik mee mogen doen aan het laatste lijsttrekkersdebat in deze verkiezingscampagne. In totaal hebben we elkaar als lijsttrekkers vier keer ontmoet in een debat. Het eerste debat werd georganiseerd door de SGP jongeren en daarna kwamen de drie BDU-lijsttrekkersdebatten, georganiseerd door de Barneveldse Krant en de gemeente.

Erg leuk om mee te maken en er zijn veel mensen op afgekomen!

In mijn tijdlijn zie ik sommige mensen kritisch of teleurgesteld reageren op de debatten. Geen vuurwerk, veel te tam. Tja…

Het is waar: in Barneveld zijn er geen knallende verschillen, over een bibliotheek die de helft van raad open wil houden en de andere helft wil sluiten. Of over een rondweg die niet links, maar rechts om een dorp heen moet. Dat geeft dus geen spetterende tegenstellingen en heftige debatten.

Sommige partijen proberen een tegenstelling te creëren door te roepen dat het op zondag saai is in Barneveld en dat dat echt anders moet. Of door zich als een moderne don quichot ten strijde te trekken tegen megawindmolens. Maar zijn dat de echte tegenstellingen? In Barneveld wordt gewoon de zondagswet uitgevoerd en er is geen enkele partij die grote windmolens wil als daar geen draagvlak voor is...

In de debatten heb ik kunnen laten zien waar wij als ChristenUnie de komende vier jaar voor gaan. De ChristenUnie wil Werken aan Welzijn. Een ontzettend belangrijk thema! Ik heb kunnen vertellen dat we in de afgelopen vier jaar heel veel bereikt hebben en dat we trots zijn op onze welzijnsorganisaties en onze vrijwilligers. Laten we zuinig zijn op wat we allemaal hebben in Barneveld! Het is hier mooi wonen en we hebben oog voor elkaar.

Vind jij dat ook? Stem dan woensdag ChristenUnie. Dan gaan we de komende vier jaar samen Werken aan Welzijn!

Heimen Schuring
Lijsttrekker
h.schuring@barneveld.nl

 

« Terug

Archief > 2014 > maart