Aantal keer gelezen18

Jouw zorg is onze zorg!! - Actieplan Zorg

Actieplan Zorg - Overhandiging taart NeboPluszaterdag 15 maart 2014 21:30

Vandaag hebben wij het actieplan zorgt gelanceerd. 'Wij' zijn in dit geval alle lijsttrekkers van de lokale afdelingen van de ChristenUnie en de Tweede Kamer-fractie. In dit actieplan hebben we vijf concrete punten genoemd, die wij belangrijk vinden en waarvan wij vinden dat ze snel geregeld moeten worden!!

Als je zorg nodig hebt, dan kun je op ons rekenen!

Als je bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis zit en nu in onzekerheid zit, omdat je niet weet of je daar, vanwege al die veranderingen in de zorg, wel mag blijven. Daar moet zo snel mogelijk duidelijkheid over komen.

Als je het belangrijk vindt dat de zorgverlener, die jou helpt, vanuit dezelfde overtuiging werkt als jij. Identiteitsgebonden zorg dus. Daarbij is het Persoonsgebonden Budget (het PGB) heel belangrijk!

Als je een van die vele mensen bent, die vrijwilligerswerk in de zorg doen. Wist je dat er bijna een half miljoen mensen vrijwilligerswerk doen in de zorg? Je bent van grote waarde! En we willen jou zoveel mogelijk ondersteunen. Jij bent onze VIP!! De ChristenUnie wil organisaties zoals Present en de Zonnebloem financieel ondersteunen, zodat ze meer vrijwilligers kunnen werven

Als je mantelzorger bent. Dan moet je mee kunnen praten over het zorgplan, dat wordt opgesteld voor de zorgbehoevende. Maar je moet het ook vol kunnen houden. Mantelzorg is namelijk best heel zwaar! Daarom moet er genoeg geld zijn voor dagbesteding, waardoor jij even rust hebt.

Als jezelf, of een familielid in een zorginstelling zit, die in een kleine kern staat en die eigenlijk meer geld nodig heeft om te kunnen blijven bestaan. Wij willen een wettelijk geregelde toeslag voor kleine zorginstellingen. Ze zijn het waard!!

Klik hier om het actieplan te openen en na te lezen.

Ik ben trots dat ik een van de ondertekenaars van het plan ben. Jouw zorg is namelijk ook mijn zorg!!

Heimen Schuring
Lijsttrekker
h.schuring@barneveld.nl

« Terug

Archief > 2014 > maart