Aantal keer gelezen10

Speerpunt: Ondersteuning en hulp, dichtbij en identiteitsgebonden.

computer_button rolstoelmaandag 03 maart 2014 21:15

Er gaat de komende tijd heel, heel veel veranderen in de zorg. Belangrijke taken, zoals ondersteuning en begeleiding aan huis, de jeugdzorg en de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking, zullen vanaf 2015 door de gemeente geregeld gaan worden.

Voor de ChristenUnie is het heel belangrijk dat mensen die deze ondersteuning en hulp nodig hebben, zo goed mogelijk geholpen worden door de gemeente. Daarom is dit hèt speerpunt voor ons bij de verkiezingen: Werken aan Welzijn, vooral voor mensen die onze hulp hard nodig hebben!

Het wordt een hele kluif om deze nieuwe taken goed te kunnen uitvoeren. Vooral omdat er fors minder geld komt voor deze taken. Zoals wel vaker, bezuinigt de rijksoverheid er behoorlijk op los bij decentralisaties. 'Gemeenten staan dichter bij de burger en kunnen het werk daarom efficiënter uitvoeren,' zo redeneert men in Den Haag.

En toch heb ik er vertrouwen in dat we in Barneveld de drie decentralisaties goed kunnen oppakken. We zijn een zorgzame samenleving, waarin we gewend zijn naar elkaar om te zien!

De ChristenUnie zal heel goed toezien op een goede invulling van de nieuwe taken. We willen niet alleen dat de taken goed worden opgepakt, we willen ook dat er keus mogelijk blijft, voor lokale aanbieders, maar ook voor hulpverlening die bij jouw identiteit past.

Dat is Werken aan Welzijn!!

Heimen Schuring
Lijsttrekker
h.schuring@barneveld.nl

« Terug

Archief > 2014 > maart