Aantal keer gelezen6

De Valleilijn-trein is niet voor niks ChristenUnie-blauw!!

heimen+schuring+voor+connexxion+trein+859donderdag 13 maart 2014 23:00

Ik heb er in deze blog geen geheim van gemaakt dat de ChristenUnie het belangrijk vindt dat het openbaar vervoer in onze vallei goed blijft en zelfs nog beter wordt.

Al vanaf het begin van de Valleilijn (in 2006, daarvoor was het de oude Parelhoenderlijn, of in de volksmond 'de kippenlijn') heeft de ChristenUnie zich zowel in Barneveld, als in de provincie, als in de Tweede Kamer actief ingezet voor een uitstekende openbaar vervoer-verbinding. En met succes!!

  • We hebben direct aan de bel getrokken toen de treinen van en naar Barneveld-Centrum uitpuilden en er zelfs mensen flauw vielen.
  • In 2008 is de kwartiersdienst doorgetrokken naar Barneveld-Centrum, een initiatief van de ChristenUnie in Barneveld en in de Provinciale Staten.
  • Arie Slob en later Carla Dik hebben meerdere malen gepleit voor een kwartiersdienst voor de hele Valleilijn, dus tot aan Ede-Wageningen.
  • Carla Dik heeft gepleit voor het doortrekken van de Valleilijn naar Arnhem.

De kwartiersdienst en de doortrekking naar Arnhem zijn nu weer een stap dichterbij gekomen, nu de Tweede Kamer met een grote meerderheid een motie van de ChristenUnie heeft aangenomen. De staatssecretaris gaat de plannen nu uitwerken, maar met zo'n grote meerderheid in de Kamer komt die kwartiersdienst er!

Dankzij de ChristenUnie! Dus dat de Valleilijn-treinen blauw zijn, is niet bepaald toevallig... :-)

Heimen Schuring
Lijsttrekker
h.schuring@barneveld.nl

« Terug

Archief > 2014 > maart