Aantal keer gelezen15

Kamer steunt kwartierdienst op de Valleilijn

Valleilijn-trein op station Barneveld-Centrum 3dinsdag 11 maart 2014 17:27

De Kamer heeft de motie van de ChristenUnie aangenomen waarin wordt uitgesproken dat een kwartierdienst op de hele Valleilijn wenselijk is. Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber: “Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is voor de regio. Dit is een geweldige impuls voor het openbaar vervoer en voor de ontwikkeling van de Food Valley. Er komen meer reismogelijkheden en de reistijd wordt korter.”

In februari liet staatssecretaris Mansveld weten het niet nodig te vinden om de kwartierdienst op de Valleilijn door te trekken van Barneveld naar Ede-Wageningen en het ook niet nodig te vinden de lijn door te laten rijden naar Arnhem. Carla Dik-Faber: “Er is nu gelukkig een meerderheid in de Tweede Kamer die erkent dat er wat moet gebeuren. De Valleilijn zit aan de grenzen van de capaciteit en treinen zijn regelmatig overvol. Met een kwartierdienst kunnen reizigers zich beter over de treinen verspreiden en ontstaat er ruimte voor de lijn om verder te groeien.”

In de motie, die is meegetekend door D66 en de SGP, en werd gesteund door VVD, PvdA, CDA, GroenLinks, 50+ en Partij voor de Dieren, wordt niet alleen gevraagd om een kwartierdienst mogelijk te maken. Ook moet staatssecretaris Mansveld samen met de provincie Gelderland de verbinding met Arnhem verbeteren. Mogelijk zal de Valleilijn gaan doorrijden naar Arnhem om lange overstaptijden op station Ede-Wageningen te voorkomen. Dit moet voor de zomer duidelijk worden. Vorige week bleek al dat doorrijden het hoogst scoort in de Maatschappelijke Kosten Batenanalyse die de provincie Gelderland heeft laten maken.

De ChristenUnie in Barneveld is blij met het doortrekken van de kwartierdienst van Barneveld Centrum naar Ede. Lijsttrekker Heimen Schuring: “Er gaan dagelijks heel veel Barnevelders met de trein richting Ede. Hun reis wordt een stuk comfortabeler als de trein straks eens per kwartier rijdt! Nooit meer lang wachten op een winderig station, maar binnen een kwartier in de trein!” De ChristenUnie in Barneveld is erg blij met de aanhoudende inzet van Carla Dik voor het verbeteren van de Valleilijn, Schuring: “als blijk van waardering lijkt het ons een goed idee om een van de Connexxion-treinen de naam Carla Dik-Faber te geven. Meer dan verdiend!”

« Terug

Archief > 2014 > maart