Aantal keer gelezen19

Fraaie wandelmogelijkheden vanaf de eigen voordeur

Natuur tussen Barneveld en Scherpenzeelzaterdag 01 maart 2014 22:43

We wonen in een prachtige omgeving, vind je ook niet? De zuid- en westkant van onze gemeente bestaat uit landerijen, met een prachtig gevarieerd landschap. De noord- en de oostkant van onze gemeente kenmerkt zich door prachtige bossen, met als bonus een aantal zandverstuivingen.

Niet voor niets komen elk jaar heel veel toeristen naar onze gemeente om hier hun vakantie door te brengen of om lekker een weekend, of een dagje van onze prachtige natuur te genieten. Geef ze eens ongelijk!  Een uurtje rijden vanaf Amsterdam en je staat in de prachtigste oerbossen of je kunt heerlijk uitwaaien op het Kootwijkerzand!

Maar onze toeristen zijn niet de enigen die van onze omgeving genieten. Ik wandel ook graag door het bos en over de prachtige zandverstuivingen. Of ik pak de fiets en rijdt richting Den Olden Florus. En met mij doen heel veel Barnevelders dat. We boffen echt met zo'n prachtige omgeving, zo dichtbij, te bereiken vanaf je voordeur.

Het is niet voor niets dat wij als een van onze tien speerpunten "fraaie wandelmogelijkheden vanaf de eigen voordeur" hebben. Mijn collega raadslid Henry Buitenhuis heeft het heel vaak over 'ommetjes', wandelroutes vanuit je eigen huis. In elke wijk. Heel concreet heeft Henry ervoor gezorgd dat een ommetje komt vanaf de wijk de Vaarst naar het nieuwe natuurgebied Esvelderbeek en zo zullen wij ook de komende vier blijven pleiten voor ommetjes, maar ook voor andere wandelroutes, zoals klompenpaden door de weilanden.

Lekker wandelen, heerlijk genieten van de mooie gevarieerde omgeving.  Als het aan de ChristenUnie ligt, worden de mogelijkheden in Barneveld alleen maar beter!!

Heimen Schuring
Lijsttrekker
h.schuring@barneveld.nl

 

« Terug

Archief > 2014 > maart