Ketenbeleid Barneveld: uitsterfconstructie?

Keetdinsdag 04 december 2007 14:21

Is het ketenbeleid van de gemeente Barneveld gericht op het laten ‘uitsterven’ van de keten of op in stand houden? Dat wilde fractievoorzitter Willem van Essen van Lijst 8 graag weten. Hij stelde het punt maandagavond aan de orde tijdens de commissie Samenleving. ,,Burgemeester Houben zegt tijdens een avond over jeugd en alcohol dat het een sterfhuisconstructie is, terwijl de wethouder eerder het tegendeel heeft beweerd. Wie moet ik nu geloven?’’, vroeg hij zich af.

Keten staan veelal in het buitengebied en zijn ontmoetingsplaatsen voor jongeren, waarbij regelmatig veel alcohol wordt gedronken.

Wethouder Leen Verweij verwees naar de notitie over ketenbeleid die door de gemeenteraad is vastgesteld. Daarin staat een maximum van veertig keten. ,,Het is niet zo dat wij actief streven naar tien, vijf of nul keten. In die zin is het geen uitsterfconstructie’’, lichtte de wethouder toe.

,,Bestaande keten die onveilig zijn en niet veilig te maken zijn, krijgen gelegenheid een alternatief te zoeken. Daarna kan het ervan komen dat ze ‘uitsterven’. Als ouders op locatie X zeggen dat ze de keet op hun erf willen sluiten, omdat hun kinderen groot zijn, bestaat er geen mogelijkheid om hem dan maar naar boer Y te verplaatsen.’’

Van Essen liet weten er nog niets van te snappen. ,,Ik vraag het bij de commissie Bestuur nog wel aan de burgemeester’’, reageerde hij.

Bron: Barneveldse krant

Labels
Wethouder

« Terug

Archief > 2007 > december