Aantal keer gelezen

Barneveldse krant: Internationaal gezelschap in Barneveldse raadszaal.

woensdag 31 oktober 2007 17:15

Gisteren hebben in totaal 44 internationale studenten van de PTC+ een bezoek gebracht aan het gemeentehuis van Barneveld. Ze waren hier op uitnodiging van wethouder drs. L.A. Verweij. Die had heb tijdens de opening ceremony uitgenodigd om een keertje een bezoek te brengen aan het gemeentehuis. In overleg met de heer Gert-Wouter Bouwman van PTC+ is een officieel programma opgesteld.

Wethouder Verweij heeft de studenten uitleg gegeven over de lokale, regionale en landelijke politiek en in het bijzonder de werking van de democratie. De studenten bevonden zich op een toepasselijke plek: de raadszaal van het gemeentehuis, het hart van de lokale democratie, zoals Verweij het verwoordde. De studenten kregen na afloop de gelegenheid om vragen te stellen. Eén van de aanwezigen vroeg zich af, waarom er geen vrouwen in het college van B&W zaten. Zij dacht, dat dit niet mocht... Ook was één van de aanwezigen benieuwd naar het onderscheid tussen de verschillende politieke partijen in de gemeenteraad van Barneveld.

In zijn thuissituatie zijn er veel mínder politieke partijen actief en daarom had dat zijn interesse gewekt. Hieronder tref je de aanwezige nationaliteiten: Bhutan (3x) Cyprus (1x) Ghana (8x) Kenia (1x) Maleisië (3x) Nepal (1x) Nigeria (4x) Filippijnen (3x) Senegal (1x) Zuid Afrika (1x) Sri Lanka (4x) Tanzania (4x) Oeganda (5x) Zimbabwe (5x) De meeste cursisten zijn overheidsfunctionarissen (voorlichting en landbouwonderwijs), maar ook enkele bedrijfsmanagers. Iedereen wordt verwacht de opgedane kennis thuis tot te passen en men moet hier al een BHIP (Back Home Improvement Plan) opstellen, dat ook wordt gepresenteerd en beoordeeld. Het merendeel blijft tot eind mei in Barneveld (inclusief het Animal Feed programma), ongeveer 9 personen tot eind februari (Diploma Poultry of Pig Husbandry) en één deelneemster slechts voor de 3 maandse module (tot eind november). Deze cursussen worden al meer dan 35 jaar door PTC Barneveld georganiseerd (vroeger onder de naam “Barneveld College”), waarbij men van 1979 - 2005 Kasteel “De Schaffelaar” als een internationaal guesthouse werd gebruikt. Wethouder Verweij heeft aangegeven, dat dit bezoek eigenlijk een traditie zou moeten worden en nodigde PTC+ uit om ieder jaar met een groep studenten naar het gemeentehuis te komen.

Bron: Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2007 > oktober