Aantal keer gelezen1

Barneveld vandaag: Gouden ontbijt op 11 scholen

maandag 29 oktober 2007 19:40

In totaal 2295 leerlingen van elf Barneveldse basisscholen krijgen morgen een ontbijt op school. Wethouder Leen Verweij schuift ook bij een van de scholen aan.

Het Nationaal Schoolontbijt wordt speciaal gehouden voor kinderen die op de basisschool zitten om het belang van het ontbijt als goede start van de dag te onderstrepen. Wethouder Leen Verweij ( Wethouder van Onderwijs) schuift morgenochtend op basisschool De Branding in Barneveld aan bij de leerlingen om een boterham mee te eten.

Echte Bakker van der Veer verzorgt het verse brood deze ochtend. Bovendien is Bakker van der Veer ook verantwoordelijk voor de toevoer van het complete ontbijt aan de Antoniusschool, O.B.S. de Lijster, Daltonschool, O.B.S. de Zonnebloem, Prins Mauritsschool, de Fontein, O.B.S. ’t Valkhof, Koningin Julianaschool, Prins Willem Alexanderschool en SBO De Vogelhorst. Dat zijn in totaal 2295 ontbijten. “We staan dagelijks voor hetere vuren, dus ook het Nationaal Schoolontbijt loopt gesmeerd”, vindt de bakker.

Het thema van het Nationaal Schoolontbijt 2007 is ‘Samen ontbijten = goud’. Goud in de zin van ‘geweldig, gezellig en positief’. Daarnaast geeft het aan dat een goed ontbijt ook de energie geeft waarmee kinderen geestelijk en lichamelijk kunnen presteren. Voor deelname aan het Nationaal Schoolontbijt wordt een symbolische vergoeding van het onderwijs gevraagd van 25 cent per ontbijtje bestemd voor een goed doel.

Het thema heeft te maken met het goede doel waaraan het Nationaal Schoolontbijt zich heeft verbonden: de Johan Cruyff Foundation. Deze stichting steunt sportprojecten voor kinderen met en zonder handicap in Nederland en daarbuiten. Zo dient het Nationaal Schoolontbijt twee goede doelen. De mogelijkheid voor kinderen met en zonder handicap om plezier te beleven aan sport en spel hetgeen bijdraagt aan hun gezondheid. En een collectieve, goede maaltijd voor leerlingen van de deelnemende basisscholen. Bovendien maakt het kinderen bewust dat een gezond leven bestaande uit goede voeding en voldoende beweging  niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Bron: Barneveld vandaag

« Terug

Archief > 2007 > oktober