Aantal keer gelezen2

Barneveldse krant: ‘Voorthuizen wil combinatiebad’

zwembadwoensdag 03 oktober 2007 16:39

Burgemeester en wethouders moeten het voorstel voor een nieuw zwembad in Voorthuizen wijzigen. Een raadsmeerderheid wil géén binnenbad, maar een complex waar mensen zowel binnen als buiten kunnen zwemmen. De SGP en de ChristenUnie zijn vooral bang dat de entree zal stijgen, doordat het college kiest voor particuliere exploitatie.

Het college vroeg de raad dinsdagavond een voorkeur uit te spreken voor een nieuw binnenbad op de huidige locatie van buitenbad De Heuvelrand in Voorthuizen. Volgens het gemeentebestuur is dit financieel alleen haalbaar als een particulier het gaat exploiteren.

Niet vastpinnen

De gemeenteraad wil zich echter nog niet op bovengenoemde zaken vastpinnen. Volgens CDA, Pro’98, VVD en Burger Initiatief moet de haalbaarheid van de wensen van Plaatselijk Belang Voorthuizen in een onderzoek worden meegenomen.

,,Wij pleiten voor een combinatie van een overdekt- en openluchtzwembad van 25 bij 12 meter aan de Roelenengweg in Voorthuizen, waar gebruikers het hele jaar kunnen zwemmen’’, gaf secretaris Martin Schuit aan. ,,Bij een openluchtbad denken wij aan een beperkte oppervlakte voor de bassins, ligweide en buitenvoorzieningen.’’

SGP en ChristenUnie zetten vraagtekens bij de keuze voor particuliere exploitatie. ,,Wie krijgt de rekening voor de marktwerking?’’, gaf Henry Buitenhuis (ChristenUnie) aan. Het raadslid is bang dat toekomstige bezoekers veel entree moeten betalen.

Guus Knapen (SGP), die twijfelt of de Roelenengweg wel de beste locatie is, ging nog een stap verder. ,,Zwemonderwijs is een taak van de gemeente. Je hoort geregeld dat commerciële zwembaden in de problemen komen, maar daar is niemand bij gebaat.’’

Voordelen

,,Particulier exploitatie heeft financiële voordelen’’, reageerde wethouder Gerard van den Hengel. ,,Er zijn situaties bekend dat het mis is gegaan, maar er zijn ook voorbeelden waar het prima loopt. We verwachten overigens geen forse prijsstijgingen.’’

Volgens Van den Hengel streeft het college naar een 25-meterbad, waarvan de dak- en zijpanelen gedeeltelijk open kunnen. ,,Op warme dagen krijg je hierdoor het idee dat je buiten zwemt.’’ Bij het zwembad willen burgemeester en wethouders een ligweide en een kinderbadje realiseren.

Na de antwoorden van de wethouder vroeg het CDA een schorsing aan, waarna de raad besloot het voorstel aan te houden. Volgens de gemeenteraad kwam de reactie van Van den Hengel niet overeen met het voorstel. Het college moet het voorstel nu aanpassen en komt dan terug bij de raad.

Bron Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2007 > oktober