Aantal keer gelezen1

Barneveldse Krant: ‘Weer bepaalt extra openstelling buitenbaden’

zwembadwoensdag 31 oktober 2007 16:58

De weersomstandigheden zouden vanaf volgend jaar moeten bepalen of de buitenzwembaden in de gemeente Barneveld langer openblijven of niet. Ook bepaalt het weer of het zwembad mogelijk eerder open kan, bijvoorbeeld in de meivakantie.

Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor in een memo aan de commissie Samenleving. Dit jaar besloot de gemeenteraad op initiatief van de ChristenUnie te experimenteren met een langere openstelling van twee weken in september. Dit omdat het seizoen soms zo warm is, dat er volop behoeft is aan ruimte voor extra frisse duiken.

De belangstelling viel dit jaar echter tegen in het Oosterbosbad in Barneveld en zwembad De Heuvelrand in Voorthuizen. En dat vormde aanleiding om de openingstijden opnieuw onder de loep te nemen. Tijdens de extra openstelling kwamen gemiddeld 812 zwemmers per week naar de baden, terwijl het gemiddelde in het oorspronkelijke zomerseizoen op 4.118 bezoekers per week lag. Het slechte weer in de eerste twee weken van september was daar debet aan, concludeert het college. Volgens b. en w. was meer dan de helft van de bezoekers in die extra periode baantjeszwemmer. ,,Deze groep bestaat voornamelijk uit abonnementhouders. Tegenover de extra personeels- en exploitatiekosten staan daardoor geringe inkomsten”, zo motiveert het college haar voorstel aan de gemeenteraad.

Bron: Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2007 > oktober