Aantal keer gelezen3

WisselBlog week 40 - Tjitske Kuiper

maandag 01 oktober 2007 09:00

Zaterdag 6 oktober 2007

De komende week is De week van de democratie genoemd. In praatprogramma's en documentaires saat dit onderwerp centraal. Verrassend voor mij, want ik heb het nergens aangekondigd gezien. Het is een leuk initiatief van de publieke omroepen en ik heb al een paar interessante uitzendingen gezien en gehoord. De enquete over het onderzoek van McKinsey kreeg al behoorlijke aandacht. Veel Nederlanders willen wel graag meer invloed. Dan komt dit thema op het juiste moment. In ieder geval een reden temeer om lid te worden van een politieke partij, beste lezers!

Op de site www.wijzijndebaas.nl kunt u veel aantreffen dat uw belangstelling zal trekken. Het initiatief is eigenlijk afkomstig van de Britse BBC en het Duits-Franse cultuurkanaal Arte. Meer hierover vindt u op de website www.whydemocracy.net . Een deel van de documentaires van deze website wordt de komende week uitgezonden op Nederland 2.

Vrijdag 5 oktober 2007

Na het opsturen van een tekstbijdrage voor de gemeentelijke pagina die volgende week in de lokale kranten wordt geplaatst is er verder vandaag even tijd voor wat andere zaken. Ik ben druk bezig om mij inhoudelijk voor te bereiden op de reis naar Malawi. O.a. door het lezen van een boek van de hand van Dick Wittenberg, journalist voor NRC Handelsblad. Ook de vele publicaties over HIV/AIDS eisen de nodige aandacht op.

Vanmiddag heb ik met mijn jongste dochter weer wat ervaring opgedaan met onze nieuwste gezamenlijke 'hobby'. We hebben paardrijlessen. Ik mocht een Fries paard. We 'verstonden' elkaar wel!

De scholieren in Barneveld hebben nog heel wat te leren. Leerlingen van chr. Huygens en GvP gaan (nog) niet zo goed met elkaar om. Men raakt snel op drift! Het is te hopen dat ouders en school hierin een goede rol spelen om de jongeren respect voor elkaar bij te brengen. Vrede en begrip zijn sleutelwoorden daarbij. Vaak zijn vooroordelen een hindernis voor begrip..

Donderdag 4 oktober 2007

Het heeft even geduurd, maar nu kunnen vandaag de tekeningen van de stationsweg getoond worden. Ik ben blij dat hiermee ook de veiligheid kan worden vergroot. Ik heb hier lang voor gestreden. De bebouwde komgrens wordt verplaatst zodat de vele overstekende scholieren nu veiliger de wijk De Vaarst uit kunnen als ze richting Voorthuizen willen gaan. Het verkeer op de stationsweg kan voortaan minder hard rijden. De weg is deels van de provincie en deels van de gemeente dus het vergde veel overleg. Vanavond kan iedereen de tekeningen bekijken en zijn/haar commentaar leveren op het ontwerp. Ik ben zelf ook even gaan kijken. Er was redelijk wat belangstelling.

Woensdag 3 oktober 2007

Twee nieuwe klompenpaden in de gemeente. Het Glindhorsterpad en het Paradijspad. Goede initiatieven die het wandelen stimuleren. Veel mensen genieten hiervan en het kan ook een stimulans betekenen voor sommige initiatieven. Bij de VVV kunt u de routes verkrijgen voor heel weinig geld. Gelukkig is er steeds meer activiteit waar te nemen in de Gelderse Vallei op dit punt. Wandelen en fietsen is tenslotte een recreatieve activiteit waar bijna iedereen wel aan mee kan doen. Mensen kunnen zo genieten van ons mooie gebied.

Dinsdag 2 oktober 2007

In de raadsvergadering is gesproken over de zwembaden van onze gemeente. Echter de algehele indruk is dat er in het beleidsstuk vooral richting particulier beheer werd toegeschreven. Zonder een hele duidelijke onderbouwing dat we op dat punt terecht moeten komen gaan we hiermee niet akkoord. We hebben allemaal teveel voorbeelden in ons hoofd van gemeenten waar het gebruik van het zwembad vervolgens heel veel duurder werd. Een zwembad is een basisvoorziening en moet dus ook betaalbaar blijven, met name voor gezinnen die uit meerdere personen bestaan. We gaan 'onze' zwembaden, te beginnen met die van Voorthuizen dan ook niet zomaar in vreemde handen duwen.

Het college zal wel spoedig met een beter onderbouwd voorstel komen, want er is wel enige haast geboden. Het openluchtbad in Voorthuizen kan zonder grondige opknapbeurt niet verder. Maar verstandig is dat waarschijnlijk al niet meer. Die investering zou niet terecht zijn. Vandaar dat aan vervanging wordt gedacht. Hopenlijk lukt het om uit te komen op een overdekt bad van 25 meter dat open kan met panelen. Op die manier kan er in de zomer van een ligweide gebruik worden gemaakt en kan het bad het hele jaar door gebruikt worden. Wat zou dat mooi zijn voor de Voorthuizenaren!

Maandag 1 oktober 2007

Op onze Veluwe zijn erg veel wilde zwijnen. Reden voor de overheid om toe te staan dat er nu veel wild geschoten mag worden.  Dat lijkt mij een nuttige beslissing want de dieren komen tot in de bebouwde kom soms. Ook is het risico van een aanrijding groot. Aan de bermen kun je ook goed zien dat er veel wilde zwijnen zijn. En als die beesten dan toch afgeschoten moeten worden, wil ik ook best helpen om er wat van op te eten eigenlijk. De gouden gids laat al snel zien dat er geen wildverkoop in ons dorp plaats vindt. In het park de Hoge Veluwe wordt er wel verkocht. Misschien moet ik daar dit najaar maar eens werk van maken. Zo verdienen ze op een goede manier nog wat aan het vlees.

Al zoekend naar informatie op internet kom ik ook een artikel tegen over de kadavers die Natuurmonumenten (en Staatsbosbeheer ?)laten liggen in hun gebieden, nadat de beesten geschoten zijn. En dat zou weer goed zijn voor allerlei torren en kevers. Er zijn maar weinig landen in de wereld waar dit mogelijk is!! Dit is wel erg vreemd in mijn ogen. Dat noem ik zonde van het vlees. Er zijn zat gezinnen die dit goed kunnen gebruiken bijvoorbeeld.Maar de torretjes zijn belangrijker? Je zult maar een edelhert zijn en zo aan je einde komen...

Boeren mogen de kadavers ook niet laten liggen en natuurmonumenten mag dit blijkbaar wel. Ik dacht dat zoiets ziekten kan verspreiden. Raar land, Nederland.

Zondag 30 september 2007

In de christelijk gereformeerde kerk van Scherpenzeel gaat onze goede vriend Eric Peels uit Apeldoorn voor vandaag. Voor de niet-kerkgangers onder u, dat betekent dat hij de kerkdienst leidt. Een goede gelegenheid om eens op bezoek te gaan bij deze nog jonge gemeente in de buurt. Van huis uit ben ik chr. geref., dus dat voelt wel even heel vertrouwd! Een prachtige dienst. Na afloop koffie gedronken bij Loes en Erris Zandbergen, oude bekenden uit de RPF tijd. Inmiddels allemaal ChristenUnie en Erris is al voor de vierde termijn wethouder in hun woonplaats Woudenberg.


U wilt reageren? Van harte welkom! Plaats uw reactie hieronder of stuur een mail naar t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2007 > oktober