Aantal keer gelezen1

Reactie op concept-begroting: College verdient compliment!

Oldenbarneveldsepleindinsdag 16 oktober 2007 11:27

In de aanloop naar de behandeling van de begroting op donderdag 18 oktober hebben de fractievoorzitters een reactie gegeven op de concept-begroting. Deze reacties zijn op donderdag 11 oktober in de Barneveldse Krant gepubliceerd. Onderstaand de reactie van ChristenUnie-fractievoorzitter Tjitske Kuiper.

Dit jaar heeft het college van burgemeester en wethouders van Barneveld een fraaie begroting opgesteld. Het is niet veel vaker gebeurd, dat een overzicht kan worden getoond, dat voor elk van de komende vier jaren een positief beeld laat zien. Vaak was de meerjarenbegroting sluitend door een grote ‘plus’ in het laatste jaar. Zo werd dan een hypotheek op de toekomst genomen.

Nuttige investeringen voor Barneveld

Ondertussen wordt het geld goed ingezet. Er worden vele nuttige investeringen gedaan, zoals de realisering van een sporthal, de voorbereidingen voor scholenbouw, digitalisering van diensten, cameratoezicht, investeringen bij de brandweer, het Kulturhus in Kootwijkerbroek en plannen voor de realisering van nieuwbouwwijken. De woonlasten (plaatselijke heffingen en belastingen) zijn redelijk te noemen. Wij betalen per huishouden ongeveer wat gemiddeld in Nederland van de inwoners wordt gevraagd. Tegelijkertijd is de financiële positie van de gemeente sterk verbeterd ten opzichte van vorig jaar.

Het beleid en de aansturing in het gemeentehuis is goed, maar de stijging van de bouwkosten is echter iets, dat we niet in de hand hebben. Dat gaat de komende tijd nog een flinke rol spelen. Denkt u maar eens aan de fusieschool Christiaan Huygens/Groen van Prinsterer, het Schaffelaartheater, de “brede school” in De Burgt, de brandweerpost in Voorthuizen, het Dorpshuis De Glind en een zwembad in Voorthuizen.

‘Hard werken en niet zeuren’
Het zal nog best de nodige hoofdbrekens kosten om al deze op zichzelf noodzakelijke plannen uit te voeren. Maar er heerst een goede sfeer van ‘hard werken en niet zeuren’ onder de ambtenaren en het college heeft de zaken goed onder controle. Veel van de coalitievoornemens zijn al opgepakt en worden uitgevoerd. We hopen, dat u dat als inwoner ook merkt. De ChristenUnie is in ieder geval oprecht verheugd over deze begroting.

T. Kuiper-de Haan
Fractievoorzitter

« Terug

Archief > 2007 > oktober