Aantal keer gelezen1

WisselBlog week 42 - Tjitske Kuiper

maandag 15 oktober 2007 09:00

 

Zaterdag 20 oktober 2007

Verjaardag van Jaap v.d. Top. Stuur deze beste collega een kaartje! Essenerweg 162,3774 LD Kootwijkerbroek.

Vandaag is de afsluitende dag van 'Het gouden ei', onderhand het grootste paardenspektakel in de regio. De 51e keer! Erg leuk om mee te maken. Als fractie zijn we in de persoon van Heimen vertegenwoordigd vanavond. Zelf ben ik helaas verhinderd vanwege de Kuiper- familiedag die we in het oosten van het land houden.

In de Barneveldse Krant een berichtje over de plannen voor een ijsbaan bij Amersfoort. In Barneveld bestaan er ook plannen voor een (kleine) ijsbaan op de koewei achter het kasteel. Dat laatste schijnt steeds vastere vormen aan te nemen. Het lijkt mij een mooie voorziening, nu we steeds minder 'in het echt' kunnen schaatsen 's winters. Het moet wel financieel haalbaar zijn. Ik ben erg benieuwd.

Vrijdag 19 oktober 2007

Even een dagje zonder politiek. Tijd om een mail te sturen naar Ton en Dora v.d. Smit,Andre Luigjes, Dineke en Dick Bos en hun zoon Henry. Ze zijn met nog veel meer mensen in Zuid-Afrika bezig voor AIDS-kinderen voor de stichting 'Eye for others'. Ik heb wat verslagen gelezen en stuur ze ter bemoediging een mailtje zometeen. Dineke en Dick, ook nog van harte gefeliciteerd met jullie 25-jarig huwelijksjubileum.

Verder is mijn dag gevuld met gewone huiselijke beslommeringen, want morgen is er een familiedag.

Donderdag 18 oktober 2007

Het was de eerste poging vandaag om de behandeling van de begroting niet een hele dag , maar slechts een flinke middag te laten duren. En dat is gelukt.

Er waren toch nog flink wat moties en amendementen, waarvan vele ook 'kaderstellend' genoemd kunnen worden en eigenlijk naar mijn idee niet thuis hoorden in deze vergadering. Daar moeten we binnen het presidium nog maar eens over praten.

Er is een toezegging gedaan door het college om de hospices  financieel tegemoet te komen, voorlopig eenmalig, maar wellicht dat in de toekomst er mogelijkheden zijn binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het begin is er voor de hospices!

Woensdag 17 oktober 2007

Zo'n dag voorafgaande aan de begrotingsbehandeling staat vaak al helemaal in het teken van teksten en cijfers. Er wordt druk gemaild en de laatste correcties worden aangebracht in onze amendementen. We willen twee voorstellen doen nu de begroting er zo mooi uitziet. Een deel van de bezuiniging die allerlei sport- en culturele verenigingen heeft getroffen in 2005 repareren en vorostellen om de twee hospices in onze gemeente financieel te gaan steunen. Deze hebben nooit gebruik gemaakt van subsidie en passen prima in ons bredere doel van ondersteuning van matelzorgers en vrijwilligers, zoals dit duidelijk omschreven is in de kadernota die dit voorjaar is aangenomen. Deze hospices krijgen structureel te weinig geld binnen en zijn dus noodgedwongen veel tijd kwijt aan het werven van extra gelden.

Dinsdag 16 oktober 2007

De Barneveldse Middenstands Vereniging worstelt met overlast van jongeren. Het is goed dat ze dit probleem aan de orde stellen. Dit is iets waar veel mensen (waaronder ook veel jongeren overigens) zich inderdaad aan storen, sterker nog ze voelen zich er onveilig door. De vraag is of een verschuiving van de avondopenstelling naar een andere dag voldoende soelaas kan bieden. Men overweegt namelijk om in plaats van de vrijdagavond de donderdag te gebruiken als koopavond. Net als in Amersfoort. De situatie zal er wel iets door kunnen verbeteren, maar echte raddraaiers hebben ook wel op een andere avond zin om te zooien.

Verder is het wel aardig om te zien dat ons destijds opgeworpen gedachte van een fietsverbod nu op een iets andere manier weer terug is in de discussie. De BMV mag hier een flinke stem in hebben wat mij betreft. Eenduidigheid in regels in het gehele centrum maakt zaken wel helderder. En het idee van 's ochtends is fietsen mogelijk, maar 's middags niet spreekt mij in ieder geval erg aan. Op die manier kun je iedereen tegemoet komen. Misschien dat voor die afspraak voldoende draagvlak is bij winkeliers, publiek en gemeente.

Maandag 15 oktober 2007

Bij de rally in het buitengebied zijn drie personen gewond geraakt. Ik moest gelijk denken aan de vraag van raadslid/collega Jansen van de SGP die vorig jaar in de commissie bestuur de vraag stelde of deze rally eigenlijk wel verantwoord was gezien de risico's op ongelukken. De burgemeester was toe 'nogal uit z'n hum' zogezegd.

En eerlijk gezegd voelen wij er ook niet veel voor deze organisatie geen vergunning te geven. Ze schijnen keurig aan de regels te voldoen. Maar ja, als toeschouwer kun je er niet vanuit gaan dat je dan nooit geraakt zult worden natuurlijk. Het is ook een inschatting van het eigen risico. En daar moeten we als Nederlanders af en toe weer even aan herinnerd worden zo lijkt het wel. En of je een rally nu kan waarderen of niet is een zaak van persoonlijke smaak. In die zin had de burgemeester wel gelijk dat je niet vanalles moet willen verbieden. Zelf houd ik er ook niet van, maar dat is niet de norm. Maar misschien moet het publiek toch ook maar weer eens duidelijk worden gemaakt dat het wel eigen risico is...

Zondag 14 oktober 2007

Op de avond van avondmaalszondag komen we in de afzonderlijke wijken van onze kerkelijke gemeente, opgedeeld in groepen bij elkaar aan huis. Dit soort ontmoetingen helpt om de onderlinge band te versterken. Het is geen verplichting uiteraard, maar een ieder is er vrij in. Deze keer werden wij verzocht om onze woonkamer beschikbaar te stellen. Het was een warme ontmoeting met elkaar en er is tevens de wens uitgesproken naar elkaar toe om een bijbelkring/ huiskring op te starten in onze wijk 2. Deze kringen functioneren al in andere wijken en voorzien duidelijk in een behoefte. Gemeente-zijn is meer dan in de zondagse eredienst samen God prijzen. Het is ook tastbaar in andere vormen van ontmoeting. Er is duidelijk behoefte aan onderling en meer informeel contact.

U wilt reageren? Van harte welkom! Plaats uw reactie hieronder, of stuur een mail naar t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2007 > oktober