Aantal keer gelezen2

Week zonder geweld van start

Leen Verweij 800donderdag 30 november 2006 18:52

Wethouder Verweij heeft woensdag 29 november een sticker van Hera Vrouwenopvang Gelderland in ontvangt mogen nemen. Met de sticker wordt tijdens de Week zonder Geweld aandacht gevraagd voor de bespreekbaarheid van huiselijk geweld in de praktijk van hulpverleners. Alle eerste lijn hulpverleners ontvangen deze week van de gemeente en Hera vrouwenopvang Gelderland een brief met sticker die zij in hun praktijk kunnen plakken. 

 

 

Huiselijk geweld

Huiselijk geweld komt vaker voor dan gedacht. Slachtoffers zijn in de meeste gevallen vrouwen en kinderen, maar het treft ook mannen, ouders en ouderen. Het  komt voor in alle sociaal-economische  klassen en culturen. Vaak blijft huiselijk geweld verborgen achter de voordeur, omdat slachtoffers niet durven of kunnen praten over hun situatie. Het herkennen van de signalen en het besprekbaar maken is de eerste stap om geweld te stoppen. Gemeente Barneveld en Hera vrouwenopvang Gelderland hebben alle eerste lijn hulpverleners aangeschreven en hen aandacht gevraagd voor de Week zonder Geweld.

 

 

Week zonder geweld

In de week van 27 november tot 2 december wordt tijdens de Week zonder Geweld aandacht gevraagd voor uitbanning van geweld tegen vrouwen. Het thema van dit jaar is ‘Geweld, wat is jouw rol?’. In 2001 werd voor het eerst de Week Zonder Geweld georganiseerd.

Hera vrouwenopvang Gelderland

Hera, vrouwenopvang Gelderland biedt 24 uur per dag ondersteuning en/of opvang aan vrouwen en hun kinderen die te maken hebben met mishandeling door hun (ex)partner en huiselijk geweld. De hulpverlening bestaat uit:

  • opvang en begeleiding op een veilig en  -zonodig- geheim adres
  • hulpverlening, individueel of in een groep
  • telefonische hulpverlening
  • voorlichting, preventie en advies
  • begeleid wonen

« Terug

Reacties op 'Week zonder geweld van start'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november