Aantal keer gelezen6

WisselBlog week 47 - Tjitske Kuiper

maandag 20 november 2006 13:59

Zaterdag 25 november 2006

Henk verblijft nog steeds in het academisch ziekenhuis in Rotterdam en de situatie is stabiel. Maar nog steeds ernstig.

Hij ademt (inmiddels) zelfstandig en zijn bloeddruk is stabiel. Elke dag hoor ik wel even van zijn zoon Jaco hoe het gaat.

Vrijdag 24 november 2006

Een wonderlijke mix in mijn hoofd van verkiezingsuitslag en het nieuws over Henk. De familie vindt het nu goed dat er wat nieuws naar buiten komt. Hier ontkomt men niet aan vanwege het feit dat Henk een publiek figuur is. Als je dat niet doet, dan gaat de geruchtenmachine het werk overnemen en dat moet niet. Nu kunnen wij op onze site ook wat meer informatie geven. Dit was de reden dat we weinig politiek nieuws naar buiten brachten de afgelopen dagen.

Donderdag 23 november 2006

Henk is getroffen door een zware hersenbloeding in de nacht van woensdag op donderdag. Vanmorgen werd ik door Jaco gebeld hierover. De artsen noemen de situatie ernstig.

Woensdag 22 november 2006

Vandaag zit ik de hele dag op een stembureau en merk dat er een grote opkomst is. Vorige keren kon ik op een stembureau nog wel wat lezen. Vandaag lukt dat niet. De hele dag door is de opkomst goed.

Wat een geweldige uitslag voor onze partij aan het einde van de dag. Een verdubbeling van zetels. Er is veel om voor te danken.

Dinsdag 21 november 2006

Voor de eerste keer kan de ChristenUnie mee doen met het lijsttrekkersdebat aan de vooravond van de verkiezingen. Rouvoet doet het meer dan uitstekend!

Maandag 20 november 2006 Spugende (en liegende) jongetjes...

In mijn weblog van een tijdje geleden meldde ik dat . Vandaag het vervolgverhaal in de categorie 'klein nieuws'.

De drie knulletjes voorin het groepje van zes heb ik inmiddels kunnen achterhalen. De 'tuffers' waren NIET afkomstig van de Eben Haezerschool in ieder geval. Daar waren in eerste instantie hele duidelijke aanwijzingen voor. Immers dat antwoord kwam van zowel de voorkant als de achterkant van dit groepje. Deze laatste drie jongens hebben niet gespuugd, maar fietsten mee met de spugers. Een heel verhaal al met al; maar ik heb dan ook wat recht te zetten tenslotte. Ik heb te snel geconcludeerd dat de hele groep van dezelfde school kwam. Het groepje dat langs fietste blijkt van wisselende samenstelling te zijn. Het heeft dan ook wel even wat gepuzzel gekost van verschillende scholen om te ontdekken wie de aanstichters waren. Waarbij de betrokken scholen alle medewerking verleenden om dit uit te zoeken.

De vraag naar het motief heeft helaas niets opgeleverd. Volgens hun eigen woorden was het stoer-willen zijn het hoofdmotief. Nou, daar moeten we dan maar vanuit gaan. Ze hadden er flink spijt van alle drie. In mijn weblog heb ik (in vragende zin) opgeworpen dat het niet-dragen van een rok misschien een motief zou kunnen zijn.  Gelukkig leek dat in dit geval niet aan de orde te zijn.

Ik heb wel wat losgemaakt overigens met deze rok-suggestie. Van zowel de reformatorische zijde als de niet-rok zijde. Over en weer wordt er namelijk wel degelijk gereageerd op deze uiterlijkheden. Ik hoorde een verhaal van een moeder die vertelde dat haar dochter wordt uitgescholden door een groep kinderen als ze een broek draagt en als ze met een rok buiten speelt is er een andere groep die haar de grond in boort op grond van dat feit.   Ander feit: scholieren van de andere scholen vloeken soms expres als ze langs een van de reformatorische scholen fietsen. Vrouwen met rok en een clubje kinderen om zich heen moeten nogal eens smalende opmerkingen verdragen etc etc. Ik heb veel gehoord deze week. Zaken die echt niet kunnen en mogen. We moeten thuis met respect praten over elkaar, ook en juist als we verschillend zijn. Want kinderen pakken dat in ieder geval soms heel zwart wit op. Dit gedrag komt veel voor. En dan kan het gaan om een rok, een keppeltje, een hoofddoek of wat ook!

Verder wil ik zelf geen verband leggen met welke buitenlandse groepering en hun eventuele gedrag dan ook. De krant (Barneveld Vandaag)  voegde dat toe aan mijn tekst. Ik neem daar afstand van. Dat is niet aan de orde nu.

Zondag 19 november 2006

Rustdag. Heerlijk om zelfs niet te mogen werken. Het is een van de fijnste voorschriften in het christelijk geloof. Alle werkdruk valt van je af. Een dag voor God, je familie en ontspanning.

Gisteravond na afloop van de campagne-bijeenkomst in de Veluwehal (zie ook de weblog van Arie Slob over het werkbezoek bij Hds) voelden we deze (zondags)sfeer ook duidelijk bij het campagne-team. Het zijn drukke tijden voor de kandidaat kamerleden. Zelf doe ik maar een paar keer een forum als kandidaat nummer 20. Maar ik heb wel een voorstelling van hoe het moet zijn als je dat continu moet doen zo ongeveer.

Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur een mail naar t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 47 - Tjitske Kuiper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november