Aantal keer gelezen3

WisselBlog week 48: Heimen Schuring

maandag 27 november 2006 22:59

Zaterdag 2 december – kampioenenbehandeling
Onze zoon, Stefan, is vorige week met zijn voetbalteam kampioen geworden. Vanmiddag mochten ze met het eerste elftal van SDVB het veld op en werden ze door de speaker in het zonnetje gezet. Leuk! De kids glommen! Na het sinterklaasfeest van de Rabo kon de dag van onze kids niet meer stuk. Die van ons dus ook niet!


Vrijdag 1 december – Schriftelijke vragen
Vandaag kregen we weer schriftelijke vragen doorgestuurd. Schriftelijke vragen zijn bedoeld om informatie te krijgen van het college (dat is wel vaker het principe van vragen stellen….). Schriftelijke vragen ex artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad zijn echter vaker bedoeld om een politiek statement te maken. Dat doet iedere partij. De een wat vaker dan de ander, de een over een zinnig onderwerp (zoals die vandaag: over bomenkap aan de Lunterseweg als Veller er komt), de ander over hoe erg het is dat een wethouder een paar honderd meter verderop gaat wonen en daarmee over de gemeentegrens heengaat.

Het valt me op dat de laatste tijd veel, erg veel schriftelijke vragen gesteld worden. En dat vind ik niet goed. Begrijp me goed: daar doen wij als ChristenUnie ook aan mee, kijk maar op deze site voor de voorbeelden. Schriftelijke vragen zet ambtenaren en college weer voor een aantal uur aan het werk en als we willen dat er met minder ambtenaren gewerkt moet worden, dan moeten we als raad ook niet voor extra werk zorgen.

Laatst, toen de WMO-gunning bekend werd, heb ik het anders aangepakt. Ik wilde een aantal politieke statements maken en heb daarvoor gewoon een artikel op de website geplaatst. Even een mailtje naar de pers en het stond in de krant. Dan bereik je dus hetzelfde als met schriftelijke vragen. Je bereikt eigenlijk meer: je mening wordt publiek bekend èn je voorkomt dat er ambtenaren aan het werk worden gezet.

En als een raadslid ècht iets wil weten, dan hebben we een mailadres vragenraadslid@barneveld.nl waar de vragen heen kunnen. En als het echt niet anders kan, heb je ook nog de telefoon.

Wel zo efficiënt!

Donderdag 30 november – Fractie
We hebben vanavond fractie. Vanwege sinterklaas is het vergaderschema van de commissies omgegooid en is er maandagavond commissie Bestuur, vandaar ook dat onze fractievergadering naar een andere avond moest.

Het is leeg zonder Henk. Henk was een trouwe bezoeker van de fractievergadering en zijn inbreng was altijd de moeite waard. We hebben het uitgebreid over Henk, delen onze zorgen en bidden ook voor hem, zijn vrouw en zijn familie.

Plaatselijk Belang Voorthuizen komt ook lang om over het Centrumplan Voorthuizen te praten. Na de wat merkwaardige behandeling in september / oktober, staat het Centrumplan nu weer op de agenda. Nu is iedereen het eens: het plan moet in een keer uitgevoerd worden en de rotonde moet een gewone rotonde worden, waarbij fietsers gewoon voorrang hebben. Goed nieuws dat heel Voorthuizen het eens is, nou ja, er moet nog één ondernemer overtuigd worden en dan hebben we consensus. Aan de andere kant: je kunt het ook niet iedereen naar de zin maken. De behandeling van het Centrumplan gaat goed komen. En dat is goed nieuws voor Voorthuizen!


Woensdag 29 november – Gidsnetwerk
Vanmorgen zeer vroeg uit de veren (5 uur…) om op tijd in Soesterberg te zijn bij een ontbijt-bijeenkomst van het bestuur van GIDSnetwerk. Via Thijs van Dalen, voormalig voorzitter van het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie, ben ik op het spoor van GIDSnetwerk gezet. We hebben dat als fractie een tijd laten liggen, vanwege campagne, verkiezingen, college-onderhandelingen en het opstarten van een nieuwe raadsperiode, maar nu willen we daar wat meer naar gaan kijken.

GIDSnetwerk (of kortweg GIDS) wil christelijke leiders met elkaar in contact brengen. Een bekend voorbeeld van hun initiatieven is het prinsjesdagontbijt dat in een aantal plaatsen in Nederland wordt gehouden. Daar komen christelijke leiders samen om te bidden voor hun stad of dorp en daar worden ook contacten gelegd, wat dan vervolgens tot andere initiatieven kan leiden. Wij zien wel de toegevoegde waarde van een gidsnetwerk-groep in Barneveld en willen ons er wat meer in gaan verdiepen. Vandaar mijn vroege gang naar Soesterberg.

Een prettige verrassing was dat er nog een Barnevelder was; een ondernemer die, niet als ik, zich wil laten informeren over wat GIDS is. De vele indrukken die we hebben opgedaan gaan we binnenkort in Barneveld bespreken. Wordt vervolgd dus!


Dinsdag 28 november
Vandaag weinig lokaal politiek nieuws. Ik heb, nu Henk zo ernstig ziek is, geen behoefte aan om het landelijke politieke nieuws van commentaar te voorzien. De onderhandelingen gaan toch nog wel een paar maanden duren….


Maandag 27 november – Henk

Elk uur gaat het wel even door me heen: hoe zal het met Henk zijn? Toch maar even de mail checken. Tjitske heeft het in haar blog ook al geschreven: we zijn enorm geschrokken. Wat een onverwachte gebeurtenis. Op de dag zelf heeft hij nog schriftelijke vragen gesteld over dreigende zondagsopenstelling van supermarkten en ’s avonds wordt hij geveld door een hersenbloeding.

Ik krijg regelmatig de vraag hoe het met Henk is. Fijn dat er zo meegeleefd wordt. Wij worden zelf op de hoogte gehouden door Tjitske, die namens ons contact heeft met de vrouw en kinderen van Henk. De situatie van Henk is nog steeds heel zorgelijk.

Ik wil jullie vragen te bidden voor Henk en zijn familie.


Zondag 26 november – Schaffelaarsebos
Het was zondag heerlijk weer. Onrealistisch hoge temperaturen voor de laatste week van november. Onwillekeurig vraag je je af of dit met het broeikaseffect te maken heeft. Dat verband zal wetenschappelijk niet direct gelegd kunnen worden (alhoewel?), maar feit is wel dat al die uitstoot van milieuonvriendelijke gassen niet goed zijn voor onze aarde en dat dat toch echt anders moet!

’s Middags hebben we een heerlijke wandeling gemaakt door het Schaffelaarsebos. Fantastisch om zo’n bos op loopafstand tot je beschikking te hebben. We hebben gestaan op de fundamenten van het theehuis dat herbouwd gaat worden en Stefan en ik hebben een balletje getrapt op een drassige Koewei.

Zondagsrust, ik kan het iedereen aanbevelen!

Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur uw mail naar h.schuring@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 48: Heimen Schuring'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november