Aantal keer gelezen1

Barneveldse Krant: Supermarkten negeren koopzondagen

zaterdag 25 november 2006 18:42

BARNEVELD - Supermarkten in de gemeente Barneveld doen niet mee aan de landelijke actie van supermarktketens C1000, Albert Heijn en Super de Boer om op de zondagen 24 en 31 december open te gaan.

Voor ons is dit niet eens een discussiepunt”, reageert bedrijfsleider Gijs Aartsen van de Albert Heijn in Barneveld. ,,Op dit soort acties zitten we in Barneveld niet te wachten.”

 

De Albert Heijn in Voorthuizen gaat ook niet open op de zondagen. ,,Je kunt het niet maken om in deze omgeving als supermarkt de zondagsrust te verstoren”, zegt filiaalmanager Bram Niemandsverdriet. ,,Ter compensatie zijn we zaterdag 23 december wel een uur langer open.”

 

Ook Albert-Jan Haaring, vestigingsmanager van de Super de Boer aan de Amersfoortsestraat in Barneveld, is niet van plan de deuren te openen op beide zondagen. ,,Het is een landelijk advies vanuit het hoofdkantoor om mee te doen aan de actie, maar ik kan daar als manager zelf een besluit over nemen”, stelt Haaring. ,,Ik ben ervan overtuigd dat het in Barneveld niet verstandig is om op zondag open te gaan. Dat kost je meer klanten dan dat het je wat oplevert.”

 

Collega Nico Drost, filiaalmanager van Super de Boer aan de Nieuwstraat, gaat een stap verder. ,,Het is een bewuste keuze van ons om niet mee te doen aan deze actie, maar ik denk zelfs dat we door het hoofdkantoor zouden worden teruggefloten als wij zouden besluiten wél op de twee zondagen open te gaan.”

 

Ook de Super de Boer aan de Nieuwstraat is zaterdag 23 december langer open. ,,We proberen op die dag toch nog wat extra’s mee te pikken met verschillende voordeelacties.” Ook de Super de Boer aan het Lavendelplein in Barneveld blijft op beide zondagen gesloten.

 

De fractie van de ChristenUnie stelde al vragen aan het gemeentebestuur over eventuele opening van de winkels op de beide zondagen. De partij vraagt of de gemeente kan optreden tegen een eventuele zondagsopenstelling, omdat dit volgens de ChristenUnie op grond van de algemene plaatselijke verordening niet is toegestaan.

« Terug

Reacties op 'Barneveldse Krant: Supermarkten negeren koopzondagen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november