Aantal keer gelezen2

Hersenbloeding treft Henk Geurts

zaterdag 25 november 2006 14:54

BARNEVELD - ChristenUnie-raadslid Henk Geurts (62) is in de nacht van woensdag op donderdag getroffen door een ernstige hersenbloeding. De Voorthuizenaar ligt momenteel in het Universitair Medisch Centrum in Rotterdam en is buiten kennis.

Dat meldt Jaco Geurts, de zoon van Geurts. ,,Het ziet er niet goed uit’’, meldt hij vanmorgen. ,,Af en toe reageert hij op pijnprikkels, maar het is duidelijk dat hij er zeer ernstig aan toe is.’’ Vandaag hebben er nog diverse onderzoeken plaats. ,,We wachten af’’, aldus Geurts. Fractievoorzitter Tjitske Kuiper van de ChristenUnie spreekt van ,,een schokkend bericht’’.

,,Henk betekent veel voor de ChristenUnie. Dat hij zo plotseling in zo’n ernstige toestand in het ziekenhuis ligt, grijpt ons echt aan. Dat zal ook zo zijn voor de familie om dit mee te moeten maken. We hopen en bidden dat hij nog bij kennis komt zodat er contact mogelijk is. We leven erg mee. Ook hebben we een heel dubbel gevoel. Gisteren was er de vreugde over de verkiezingsuitslag. Woensdagavond heeft Henk het bericht van onze verdubbeling van aanhang nog gehoord. En dan komt er zo’n persoonlijk bericht van hem overheen. Het is moeilijk om deze nieuwsfeiten te combineren. We weten als fractie dat Henks leven in Gods handen is en dat is ook een troost voor de familie. Hoe het ook zal gaan.’’

Begrip
Henk Geurts is een begrip in politieke kringen. Geurts is de nestor van de Barneveldse gemeenteraad. Hij is sinds 1970 volksvertegenwoordiger in de raad. Ook was hij geruime tijd fractievoorzitter van de RPF/GPV-fractie, de voorloper van de ChristenUnie.

Bron: Barneveldse Krant, 24 november 2006

« Terug

Reacties op 'Hersenbloeding treft Henk Geurts'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november