Aantal keer gelezen1

Barneveldse Krant: "Kinderen opvoeden is ook werk"

vollezaal (1)maandag 20 november 2006 18:39

BARNEVELD - Het publiek kreeg tijdens de campagneavond in de Veluwehal ook de gelegenheid om hun mening te geven over het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie.

Op het podium stonden vier krukken waar Tineke Huizinga, Joël Voordewind, Ernst Cramer en Rogier Havelaar plaats namen en aan de hand van een aantal stellingen de standpunten van de ChristenUnie bekend maakten.

Herman Wegter las de stellingen voor en vroeg de mening van het publiek om vervolgens te luisteren naar de reactie van de vier kandidaten van de ChristenUnie. De stellingen gingen onder meer over werkende vrouwen en bezuinigingen op de zorg. ,,Zorgen voor kinderen is ook werk. Ik herinner me dat ik het hardst heb gewerkt toen mijn kinderen klein waren. Opvoeden is belangrijk, niet alleen voor de kinderen, maar voor de maatschappij. Toch is het goed om als vrouw aan het werk te gaan en verder te kijken wanneer de kinderen groter zijn. Zo dragen wij allemaal ons steentje bij in de maatschappij’’, aldus Huizinga.

Volgens de ChristenUnie is het plan van de CDA om vier miljard te bezuinigen op de zorg niet haalbaar. Voordewind: ,,Er moet juist geld bij in de zorg en het onderwijs. Dat is geen verspild geld, maar een goede investering. Wij willen 50 miljoen euro extra voor de thuiszorg en verpleegzorg. Dit zijn geen posten waarop bespaard kan en mag worden.’’

Bron: Barneveldse Krant, 20 november 2006

« Terug

Reacties op 'Barneveldse Krant: "Kinderen opvoeden is ook werk"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november