Aantal keer gelezen1

Barneveldse krant: Raad akkoord met nieuwe schoollocaties

vrijdag 17 november 2006 18:36

BARNEVELD - De gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met het plan om de nieuwbouw voor fusieschool Christiaan Huygensschool-Groen van Prinsterercollege te bouwen langs de Hessenweg nabij het Pluimveemuseum in Barneveld.  

 

Het reformatorische Witsius College, dat nu nog gevestigd is in een noodlocatie aan de Oldenbarnevelderweg, krijgt een onderkomen in het oude pand van het Groen van Prinsterercollege (GvP) aan de Schoutenstraat. De raad drong erop aan met volle vaart de ontwikkelingen in te zetten, hetgeen wethouder Leen Verweij beloofde.

Het schoolpand van het GvP moet voor een bedrag van zes miljoen euro worden opgeknapt. Pro’98-raadslid Adri den Dunnen pleitte ervoor dat meer inzichtelijk wordt gemaakt voor burgers en politici waarom zo’n bedrag moet worden uitgetrokken. ,,Dat is onvoldoende onderbouwd’’, hield ze wethouder Verweij voor. Ook het CDA vond dat hier nog wel wat meer duidelijkheid over kon worden geboden.

Wethouder Verweij toonde begrip en zegde toe dat de gemeenteraadsleden via de raadscommissie Samenleving op de hoogte worden gebracht, zodra de plannen concreet genoeg zijn. ,,U krijgt er tijdig zicht op!’’

De ChristenUnie vroeg zich bij monde van Heimen Schuring af in hoeverre er gedacht is aan een een zogeheten publiek-private samenwerking voor de bouw van de fusieschool. De gemeente zou in zo’n samenwerking een deal met een projectontwikkelaar kunnen sluiten om gezamenlijk het pand te ontwikkelen.

,,Heeft dat meerwaarde?’’, vroeg Schuring zich af. Verweij liet weten dat dit nadrukkelijk de aandacht heeft en onderzocht wordt tijdens de voorbereiding van de projectontwikkeling.

Het CDA wees er tenslotte op dat speerpunt in de bouw de zorg voor het goed onderbrengen van het praktijkonderwijs moet zijn. ,,Die kinderen moeten verantwoord integreren’’, aldus Kees van der Werf. Verweij meldde dat hier zeker aandacht voor is. ,,Het zal geen leerfabriek worden’’, aldus de wethouder  

« Terug

Reacties op 'Barneveldse krant: Raad akkoord met nieuwe schoollocaties'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november