Aantal keer gelezen6

WisselBlog week 45 - Tjitske Kuiper

maandag 06 november 2006 08:00

Zaterdag 11 november 2006

De VVD heeft een interessant alternatief plan in de krant laten zetten over het Centrumplan Barneveld. Het zou wel eens tegemoet kunnen komen aan de belangen van zowel de omwonenden van de Kapteinstraat, de gemeente en Amstelland. Tijmensen reageerde terughoudend, maar dat kan in dit stadium ook haast niet anders.

Zo en nu ga ik verder mijn verjaardag vieren. :)

Vrijdag 10 november 2006/ Freed 10 novimber 2006

Hjoed ha ik de list fan de polityke partijen  mar ris besjoen om nei te gean oft der wol genôch Fryske fertsjinwurdigers tusken stean. Ik bin suver skrokken. Der stean folle mear Amsterdammers op as Friezen. Dan moatte jim daliks ek net eamelje wannear't jimme neat foar elkoar krije in dit heitelân! Jimme moatte  der folle mear tusken kringe. It bestjoer fan dit lân is ek foar Friezen ommers.

Efkens wat sifers:

CDA, PvdA, VVD en SP hawwe tegearre 0,4 % Friezen by de earste 30 minsken. Myn eigen  Christenunie docht it al net folle better, want ik tel sels net mear alhiel mei, no 't ik yn Barneveld wenje. Mar as ik myself mei tel, dan komme we hast op 1 % út! De SP, D'66, SGP,Fortuyn, Groen Links en Partij voor de dieren dogge al hielendal neat oan dizze fertsjinwurdiging.

De Amsterdammers hawwe folle better trochpakt. De SGP docht nearne oan mei - gjin inkelde Fries en ek gjin Amsterdammer. Mar de oare partijen hawwe troch alle strjitten ronsele as ik it sa besjoch. Jimme moatte it sels mar es besjen allegear. Jim sille krekt as ik nog skrikke!

En it nuverste is nch wol dat hoe mear Amsterdammers, hoe minder Friezen en oarsom..

Donderdag 9 november 2006

De Democraten hebben gewonnen in de VS. Dat is groot nieuws. De Irak-kwestie is waarschijnlijk de bepalende factor geweest. Het beleid tot nu toe heeft niet opgeleverd wat de Republikeinen ervan gehoopt hebben. Hoe 'buitenlandbeleid' de  binnenlandse politiek kan bepalen. Dat is vaker het geval geweest in de VS. Iedere inwoner heeft hier ook een mening over (al dan niet goed onderbouwd) en er wordt dan ook heel wat afgevlagd in de verschillende staten. Ik ben benieuwd wanneer en hoe de VS zich terug gaan trekken uit Irak de komende tijd.

Onze verkiezingsstrijd gaat vrijwel alleen maar over interne aangelegenheden van ons eigen land. En dat terwijl een klein land juist heel veel invoed van buitenaf heeft. We reizen als Nederlanders de hele wereld over (je komt ons zowat overal tegen) en in de politiek gaat het in verkiezingstijd alleen maar over onze eigen achter- en voortuinen.

Wonderlijk...

Woensdag 8 november 2006

Op verschillende manieren bereiken mij de signalen dat er gevreesd wordt voor de jeugdweek van de hervormde kerk als de skate-baan verplaatst gaat worden naar de Woudseweg. Als raadslid kom je dan gelijk in aktie natuurlijk.

Wat is er dan gemakkelijker dan de wethouder bellen? Ik heb Leen hierop gewezen en hij kon mij gerust stellen. Het mag inderdaad geen consequenties hebben voor de organisatie van dit evenement. Op mijn verzoek zal hij rechtstreeks contact opnemen met deze mensen om hun ongerustheid op dit punt weg te nemen.

De skatebaan moet verplaatst worden omdat het muziekcentrum gebouwd gaat worden. En niemand wil zo'n geval in zijn/haar achtertuin. De woordvoerder van het wijkplatform heeft echter een optimistische insteek en wil niet gelijk dwars gaan liggen. Er schijnt een hek omheen geplaatst te worden zo begreep ik en als de sleutel in het slot gaat is het 's avonds afgelopen.  Klinkt allemaal prima. Het kan een garantie zijn zodat de skatebaan ook daadwerkelijk alleen door skaters gebruikt gaat worden. En van die lui heb je niet gauw last. Wel van de hangjongeren die het soms aantrekt, waar overigens de skaters ook niet van gediend zijn.

Dinsdag 7 november 2006

Vanmiddag bij het brigadieren op de Thorbeckelaan voor de basisscholen De Bron en De Spreng fietsten er zes jongens van een jaar of 11 (?) achter mij langs. De eerste drie spuugden een flinke klodder naar mij. Nr vier en vijf twijfelden toen ik mij omdraaide en ik kon nog net nummer zes tegenhouden. Ik heb hem gevraagd van welke school ze afkomstig waren en heb hem vervolgens door laten fietsen. Ében Haëzer' was het antwoord. 

Later op de middag ben ik maar eens even naar de school toe gefietst, waar een vriendelijke juf van de kleuterklas mij te woord stond. Het team was in vergadering en ze zou het doorgeven en ik zou terug gebeld worden. Fijn.

Toch blijft dit incident mij bij. Wat maakt dat zulke kleine kereltjes dit durven te doen? Is het soms vanwege het feit dat ik geen rok droeg? (Zulke geruchten gaan in Barneveld) Welk ander motief kan er zijn? Ik ben erg benieuwd of hun eigen meester of juf iets kan achterhalen. Hoe wordt er thuis gesproken over respect voor anderen? Dit groepje gehoorzaamt sowieso uiterst slecht op aanwijzingen van de brigadiers.

Maandag 6 november 2006

De komende verkiezingen gaan steeds meer leven. Ook bij de jongeren in mijn huis die voor het eerst mogen stemmen. Een dochter wordt op 16 november 18 jaar en ook onze pleegdochter wordt net op tijd (14 november) 18 jaar. Deze twee meiden gaan zich steeds meer interesseren voor 'de grote mensen wereld'. Zo heb ik samen met hen het debat vrijdagavond gevolgd tussen Bos en Balkenende. Dat is een inzichtgevende setting waar je dan in terecht komt...

Het commentaar is bij tijd en wijle overheersender dan het debat zelf. Jongeren letten sterk op hoe iemand over komt en zijn daarin net gewone mensen... Op het punt van uitstraling wint Bos het. Halverwege vonden ze het allebei wel genoeg en dropen af, zodat ik ook nog een deel ongestoord heb kunnen volgen. 

Gelukkig hoef ik niet te kiezen tussen Bos of Balkenende. Er zijn nog meer smaken namelijk. Maar voor sommige mensen blijft het lastig kiezen. Zo gaf zelfs de stemwijzer een onverwachte uitkomst bij onze griffier zo vertelde hij mij vandaag. Ik zal u niet verklappen wat de uitkomst was, want ik houd de beste man graag te vriend. Hij moet toch een beetje 'onpartijdig' blijven tenslotte.

 Zondag 5 november 2006

Vanmiddag gewandeld op het landgoed Kernhem bij Ede.  De nieuwe woonwijk aan de zuidrand van Ede heeft  een heerlijk natuurgebied zo om de hoek. Er waren dan ook aardig wat wandelaars en fietsers. Er staat ook een EKO-boerderij aan het begin van het terrein, waar elke bezoeker wat boerderij artikelen kan kopen. Persoonlijk houd ik niet van geitenmelk, maar deze ondernemer (m/v) laat in ieder geval geen gras groeien over de afzetmogelijkheden die hem dit landgoed bieden. En daar houd ik wel van; ondernemers die niet klagen ,maar iets van nieuwe mogelijkheden proberen uit te buiten. Het lijkt mij leuk als in de directe omgeving van onze dorpen meer initiatieven worden ontplooid door boeren om burgers op hun terrein artikelen te verkopen. Dat gebeurt nu ook al steeds meer. Bij mij op de koelkast hangt de info van de ' melkdrive' bij de familie Van Middendorp (Wesselseweg 151a). Ik ben vast van plan daar eens verse melk te halen.  Zelf vind ik dat heerlijk, maar of de rest van mijn gezin dit ook zo waardeert? (Ik houd u op de hoogte....)  

 

In de loop van maandag plaatst Tjitske hier haar eerste bijdrage van deze week.

Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur een bericht naar t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 45 - Tjitske Kuiper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november