Aantal keer gelezen7

Wisselblog week 8 - Tjitske Kuiper

maandag 20 februari 2006 22:52

Zaterdag 25 februari
In het NOS journaal een mooi item over de aanloop naar de gemeeteraadsverkiezing in Amsterdam ZuidOost. Hier veel interesse om op de ChristenUnie te stemmen. Een zaal vol met enthousiaste en swingende aanhang. Echt geweldig. Het laat zien dat onze partij vele gezichten heeft, maar dat uiteindelijk ons geloof in Jezus Christus de verbindende factor is. En dan vallen culturele en kerkelijke grenzen weg. Ik hoop nog veel van deze Amsterdammers binnenkort tegen te komen binnen onze partij.    
 
Vrijdag 24 februari
In twee weken tijd heb ik al heel wat klachten gehoord over de oplevering van woningen op Eilanden-West. Met de bouwer zijn we voorlopig nog niet klaar binnen onze gemeentegrenzen. Ik doel op Van de Mheen.  Vandaag ben ik zelf maar eens gaan kijken bij een paar adressen en ik heb wat telefoontjes gepleegd met gezinnen die naar de Eilanden-West toe verhuizen. De verhalen kwamen goed los. Nu gaan bij ieder bouwproject wel zaken mis, maar ik werd er niet geruster op.
 
Als verteld wordt dat op het moment van ondertekenen de bewoners een clausule onder de neus geschoven krijgen dat het basis-schilderwerk vervalt (waarde ongeveer 1800 euro), dat de klachtenafhandeling aan de telefoon bar en boos is volgens sommigen, de plaatsing van de verwarmingsketel overal op een wel heel beroerde plek zit, de leidingen van het loodgieterswerk geen standaardafmetingen hebben, contactdozen soms achter de radiator van de verwarming geplaatst zijn etc etc dan word ik daar niet vrolijk van.
 
Vandaar dat ik maar eens de alomgewaardeerde VrouwenAdviesCommissie heb gebeld. Hier kreeg ik te horen dat van de Mheen niets wilde weten van de gratis(!) service van deze instantie. Men mocht de bouwtekeningen vantevoren niet inzien. Dit hadden ze bij de VAC nog niet eerder meegemaakt....
 
Als het mij lukt wil ik volgende week Van de Mheen uit Hoevelaken zelf eens spreken hierover.
Advies aan alle bewoners; word in ieder geval onmiddelijk lid van de Vereniging Eigen Huis en doe een check tijdens de oplevering. Het kan je hopenlijk een deel van de ellende besparen!   
 
Donderdag 23 februari
De inwoners kunnen er onderhand niet meer omheen; er zitten verkiezingen aan te komen. Vanmorgen hebben wij op de markt in Barneveld zakjes met inhoud uitgedeeld en aan de hand hiervan vele gesprekken gevoerd. Ondertussen stond ook het CDA opgesteld op een druk punt bij diezelfde markt. We hebben elkaar even collegiaal gegroet en ik zit nu hun pepermuntjes te proeven. Die van ons zijn een fractie lekkerder, maar toch aardig van hen. :) Ik realiseer mij dat ik hen helemaal niets gegeven heb. Dat moet ik wel even goed maken de volgende keer. Een paar uur later vielen de mannen van de SGP op de mat. Iedereen in de gemeente kan lezen wat hun meningen en opvattingen zijn. Onze inwoners zullen nu wel druk zijn met al die folders van al die partijen. Of zouden ze gewoon lekker in de tuin zijn gaan werken?
 
Woensdag 22 februari
De eerste debatavond van de BDU. Als kersverse lijsttrekker komt het er nu op aan om de eigen partij goed voor het voetlicht te brengen. Alle nieuw- en oudkomers doen hun best op dit punt. Er waren veel aanwezigen (zo'n 200)in Stroe , vooral veel partijtijgers...
 
De krant heeft een uitgebreid verslag gemaakt. Over het algemeen geeft het wel een getrouw beeld, maar op het punt van de huizenbouw voor Kootwijkerbroek voel ik toch de behoefte om in dit weblog iets toe te voegen. Nu lijkt het alsof alleen Lijst 6, VVD en Burgerinitiatief voorstander zijn van extra woningbouw. Maar ook de ChristenUnie wil graag meer woningen voor Kootwijkerbroek en heeft zich hier al veelvuldig voor ingezet.
 
Ik heb destijds met kracht gepleit in een commissievergadering bij wethouder Barten om 'meer lef' te tonen en te vechten voor invulling hiervan in de provinciale plannen. Uiteindelijk is dat gebeurd. We wisten wel dat er nog meer nodig was, maar op dat moment was het al heel wat dat Barten voor de plannen aan de oostkant zich sterk maakte.Naar de toekomst toe is ook woningbouw aan de westkant van Kootwijkerbroek nodig. Onze mening en wensen op dat punt zijn in ieder geval helder!
 
Dinsdag 21 februari
Op de mail kreeg ik een afschrift binnen van een brief die de  wethouders De Kruijf en Tijmensen naar de landelijke commissieleden LNV. Het blijkt dat de soepeler richtlijnen tav de stankwet nu alweer ter discussie staan. En dat was nu net de reden om mee te gaan in de reconstructieplannen! Terecht maken onze wethouders hier bezwaar tegen. Ik ben blij met hun actieve en alerte houding in deze gang van zaken. 'Bestuurlijk is een dergelijke gang van zaken funest voor de geloofwaardigheid van de overheid', zo is in hun brief te lezen.  En nu maar hopen dat dit soort geluiden doordringt in Den Haag. Voorlopig zijn ze daar nog veel te druk met Zalm een aframmeling te geven...
 
Maandag 20 februari
Ophef in het hele land over de uitspraken van minister Zalm (VVD). Een oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid is wel het laatste wat je van een Minister verwacht. Als raadslid ben je natuurlijk benieuwd of je eigen gemeente ook in het rijtje van gemeenten voor komt die teveel OZB gaan heffen van hun burgers. Een snelle blik ter hoogte van de 'B'leert mij dat dat wel goed zit. In de loop van de dag komt er ook inhoudelijke kritiek. De conclusie zouden niet op juiste gegevens gebaseerd zijn.
Het Ministerie kan de extra gemaakte onkosten tegemoet zien. Wat moeten burgers van deze hele show nu denken. Een overheid die tegen zichzelf verdeeld is... (landelijk- lokaal). Niet echt bevordelijk voor de verstandhouding helaas.
 
Zondag 19 februari
Een oase van rust in de drukke campagnetijd. Zelfs zaterdagavond nog het interview van de journalist van de Barneveldse Krant ontvangen om nog even een laatste blik op te werpen alvorens het wordt afgedrukt. Ziet er goed uit. De redactie maakt veel werk van de verkiezingen. De zondag gebruik ik om naar de kerk te gaan, broeders en zusters te spreken, tijd voor elkaar in ons gezin en lekker de natuur in te gaan. Deze keer naar Lunteren en omgeving. Een boekje van Gerrit de Graaff (De mooiste natuurgebieden in en om de Gelderse Vallei)  is leuk om wat na te lezen over het gebied rond de Germaanse Put. Ik heb daar zelfs een keer een korhoen gezien.  
 

Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur mij dan een mail via: t.kuiperdehaan@chello.nl

« Terug

Reacties op 'Wisselblog week 8 - Tjitske Kuiper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > februari