Aantal keer gelezen18

Barneveld Nu: acht vragen aan de ChristenUnie

woensdag 08 februari 2006 19:30

Op 7 maart zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Barneveld Nu stelt acht vragen aan de partijen die deelnemen aan de verkiezingen. Wat zijn belangrijke thema's voor de ChristenUnie, wat vindt de ChristenUnie van de Markthal en van Veller? Lees het in Barneveld Nu!

 1. Wat zijn de drie belangrijkste zaken die uw partij gaat aanpakken als de ChristenUnie in het college komt?
  De komende jaren moet de nadruk veel meer komen te liggen op de zorg voor onze inwoners. De nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning zal veel geld en aandacht vragen van onze gemeente. Daarnaast moeten scholen beter onderdak hebben. Zowel het basisonderwijs als ook het voortgezet onderwijs. En laten we ook het speciaal onderwijs niet vergeten hierbij. Dit zijn basisvoorzieningen. Daarnaast moet een overheid transparant zijn.

 2. Met welke partij wil de ChristenUnie samen een college vormen?
  In principe is samenwerking met alle partijen mogelijk. Maar de kiezer is eerst aan zet. Wij willen niet nu al aangeven wat wij willen. De kiezer bepaalt door zijn/haar stem wat de uitslag zal zijn. De samenstelling van een college moet vervolgens recht doen aan de uitslag van de verkiezingen. Nogmaals; de kiezer beslist!

 3. En met welke partij perse niet?
  Zie vorige vraag.

 4. Hoe staat de ChristenUnie tegenover de sloop van de Markthal?
  De ChristenUnie is voor een goede markthal, waarin laagdrempelige evenementen mogelijk zijn. Wij hebben intertijd voor het Centrumplan gestemd, omdat het centrum van Barneveld een ingrijpende opknapbeurt nodig heeft. Om dit te kunnen betalen, is gekozen voor de sloop van de Markthal en de bouw van een appartementencomplex aan de Kapteijnstraat. Als er op een alternatieve manier geld ‘gevonden’ kan worden, dan wil de ChristenUnie daar zeker over nadenken. Een gerenoveerde Markthal in het centrum van het dorp wordt door veel inwoners gewaardeerd. Wouter van Manen is met zijn plan heel ver gekomen, Wat ons betreft wordt zijn alternatief verder uitgewerkt. Ook wordt het tijd dat de gemeente en AM hun alternatief uitwerken. Pas dan kun je de vergelijking goed maken! Wat ons betreft is de discussie nog niet afgerond!
 5. De oude bibliotheek staat leeg. Die ruimte kan gebruikt worden voor de uitbreiding van museum Nairac. Is uw partij voorstander van een dergelijke uitbreiding?
  Wij zijn trots op ons museum. Daarom gaat er nu jaarlijks al veel geld naar toe. Voorlopig zien wij, vanwege de krappe begroting, geen mogelijkheden tot uitbreiding.

 6. Wat gaat uw partij doen om een Moluks ouderenhuis van de grond te krijgen?
  In goed overleg met de betrokkenen moet dit besproken worden en dan willen we graag zoeken naar mogelijkheden als dat nodig is. Onze fractie staat open voor overleg en nodigt de Molukse gemeenschap dan ook uit om hun hart eens te luchten op dit punt.

 7. Hoe moet het verder met de ontwikkeling van de woonwijk Veller?
  De ChristenUnie heeft destijds tegen de dure Ruimte voor
  ruimte-regeling met de provincie gestemd. Helaas heeft de meerderheid besloten om toch op deze manier een woonwijk te beginnen. Nu is er geen weg terug meer en gaat de woonwijk ontwikkeld worden volgens het plan wat nu gemaakt is.

 8. Vindt uw partij een doorgroei van Barneveld naar 100.000 inwoners in 2025 teveel? Of is dit nog acceptabel?
  We hebben als gemeente nu net iets meer dan 50.000 inwoners. Nu is het nog mogelijk om ‘onszelf te blijven’. We kennen elkaar in de wijken en er is een grote betrokkenheid op elkaar. Dat moet zo blijven. Een enorme groei naar 100.000 inwoners zou alles anders en anoniemer maken. Dat willen we niet. We zijn en blijven uiteindelijk een groene agrarische en toeristische gemeente. Dat is ook waarom mensen graag in onze streek wonen. Het wonen in een voornamelijk christelijke streek en een sociale bevolking spreekt velen aan.

« Terug

Reacties op 'Barneveld Nu: acht vragen aan de ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > februari