Aantal keer gelezen18

Barneveldse Krant: Geen ‘poepveld’ in kleine dorpen

donderdag 13 maart 2008 15:46

Nieuwe losloopveldjes voor honden komen alleen in Barneveld en Voorthuizen en niet in de kleine dorpen, geeft wethouder Leen Verweij aan. Woensdag meldde deze krant dat het college van burgemeester en wethouders nieuwe hondenveldjes wil aanleggen om overlast van poep tegen te gaan.

Om hondenpoep goed aan te pakken, moeten hondenbezitters binnen de bebouwde kom te allen tijde in het bezit zijn van zakjes om de drollen op te ruimen. Daarnaast moeten de honden altijd aangelijnd zijn, behalve op de losloopveldjes. ,,Om iets terug te doen voor de honden, willen we flink investeren in het opknappen van bestaande veldjes en het aanleggen van nieuwe, zodat er straks in totaal 56 veldjes zijn”, zegt Verweij. Het college schat de kosten hiervoor op ruim 100.000 euro.

,,Deze veldjes concentreren we in Barneveld en Voorthuizen, omdat naar ons idee de overlast van hondendrollen in de kleinere dorpen miniem is”, stelt Verweij. ,,Daar kunnen hondenbezitters immers gemakkelijk de rand van het dorp opzoeken om de hond de behoefte te laten doen, zodat niemand er last van heeft.”

De locaties voor de hondenlosloopterreinen zijn bepaald in samenspraak met de wijkplatforms. Verweij: ,,We weten precies op welke plaatsen binnen de bebouwde kom de meeste overlast is en waar de meeste honden komen, daar kunnen we rekening mee houden bij de aanleg van de veldjes.”

De maatregelen om poepoverlast tegen te gaan, worden binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraad.

,,Daarna hebben we nog zeker de rest van dit jaar nodig om alle voorbereidingen te treffen, de veldjes aan te leggen en hekken te plaatsen, zodat we in 2009 kunnen starten met de controles’’, licht de wethouder toe. ,,De bedoeling is dat we dan steekproefsgewijs hondenbezitters controleren op het bezit van een schepje en zakjes, wanneer ze hun trouwe viervoeter uitlaten.”

Aanpak van de overlast is volgens de wethouder noodzakelijk. ,,Want hondenpoep is ergernis nummer één.”

De gemeente houdt volgende week twee informatieavonden over de hondenlosloopveldjes. Maandag zijn belangstellenden welkom in de hal van het gemeentehuis in Barneveld, woensdag in dorpshuis ‘t Trefpunt in Voorthuizen. Beide informatie-avonden worden gehouden van 19.00 tot 20.00 uur.

Bron: Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2008 > maart