Aantal keer gelezen2

WisselBlog week 46 - Tjitske Kuiper

maandag 12 november 2007 09:00

Zaterdag 17 november 2007

Klein en groot nieuws dat je bezig kan houden. Dit weekend vieren we de verjaardag van een dochter (19 jaar ) en van mij (...) en dat betekent een gezellig huis vol mensen, verdeeld over meerdere generaties. Vanavond gaan we eerst uit eten met elkaar en trekken we lootjes voor sinterklaas. Het congres van de ChristenUnie wordt door Roel bijgewoond. Meestal gaat een van ons naar dit soort dagen, tenslotte moet ons gezinsleven ook nog gewoon doorgaan.

Het grote nieuws van vandaag is het uitgebrachte rapport van de VN over het klimaat. Men heeft nu heel grondig weten te onderbouwen dat de temperatuur- en zeespiegelstijging onafwendbaar lijkt en zeer ernstig. Dit rapport komt op een moment dat er in Bangladesh vele doden te betreuren zijn door een cycloon. Kwetsbare mensen die zichzelf niet konden beschermen. Het legt een grote verantwoordelijkheid op de schouders van de rijkere industriele landen.

De HIV/Aids problemen gecombineerd met de klimaatomstandigheden brengt de wereld in een enorm moeilijke situatie. En dan noem ik nog niet eens oorlogen, hongersnood, aardbevingen en andere natuurrampen. Is de mensheid in staat om een adequate aanpak voor te stellen en zich daar zelf aan te houden? Ik heb geen antwoord op die vraag. Als we openbaringen, het laatste bijbelboekgeloven weten we dat deze aarde een keer versleten is als een vloerkleed. Tot die tijd zal ieder kunnen bijdragen waar hij/zij zelf toe in staat is. In gebed, geld en daad. Geloof, hoop en liefde. Deze drie, maar de meeste van deze is de liefde.

Vrijdag 16 november 2007

De bouw van de nieuwe 'muziektent' van Crescendo in Voorthuizen kan starten nu ze een huurder hebben gevonden voor een deel van het te bouwen pand. Dat is geweldig nieuws voor deze vereniging. Als het zo door gaat is Crescendo  straks onder dak voordat het Muziekcentrum in Barneveld klaar is. Dan is men in ons tweede dorp in de gemeente niet slecht af. Dat gaat dan een mooi moment opleveren voor deze vereniging die tegen die tijd 100 jaar bestaat.

Donderdag 15 november 2007

De afgelopen tijd hebben we naast onze vaste kranten (Barneveldse Krant, Nederlands Dagblad en NRC) een paar weken toegehapt op een aanbieding van Trouw voor drie weken. Maar de bezorging van al onze kranten raakte acuut van slag. Tegen zoveel papiergeweld is geen krantenbezorger bestand, zo blijkt. De ene dag ontvingen we een Trouw, maar geen ND. De andere dag AD en verder niets. De volgende dag alleen een ND en zo ging het maar door. De enige krant die onverstoorbaar bleef was de Barneveldse Krant en natuurlijk de Barneveld Vandaag.

Ik heb er wel van geleerd; als je iets wijzigt ruim dan elke dag tijd in om de bezorging na te bellen.

Woensdag 14 november 2007

In de mailbox tref ik een persbericht aan van het CDA. Jan Post stopt met het raadswerk per 1 februari 2008. Hij heeft dit werk dan gedurende 13 jaren gedaan. Voorwaar geen kleinigheid! Ik heb er zeker begrip voor dat het steeds lastiger voor Jan wordt om tijd vrij te maken voor gemeentelijke zaken naast zijn eigen kantoorwerkzaamheden.

Maar we zijn natuurlijk benieuwd wie de opvolger wordt van Jan als fractievoorzitter. Ik waag mij graag aan een gokje, die tevens iets verraadt van mijn eigen voorkeur: Bernard Schermers. Ik heb daar natuurlijk niets over te zeggen, want dat is volledig aan het CDA    zelf.    Ik wens hen dan ook veel wijsheid toe.

Dinsdag 13 november 2007

De ijsbaan lijkt er te komen in het schaffelaarsebos. Ontzettend leuk vind ik dat. Een prachtige plek! Eindelijk kunnen alle kids weer eens schaatsen dicht bij huis. Wij Barnevelders (hiermee bedoel ik uiteraard inclusief Voorthuizenaren, kootwijkerbroekers, Garderenen enz enz) zijn tenslote altijd aangewezen op Utrecht, Deventer of Dronten voor een paar rondjes schaatsen. In ieder geval de afgelopen winters die erg zacht verliepen. Hulde voor de initiatiefnemers dus.

Maandag 12 november 2007

Het is zaak om nu spoedig weer de draad op te pakken van het politieke werk. E-mailverkeer, kranten en post doornemen kost behoorlijk wat tijd. Dankzij deze inhaalslag kan ik vanavond de fracievergadering weer voorzitten.

Verder ben ik bezig om een begin te maken met de - in ieder geval - vijf artikelen over onze Malawi-vrouwenreis. Doelen zijn vergroten van de bewustwording van de achterban en inzicht krijgen in HIV/AIDS en de positie van vrouwen.Naast de literaruur en informatie van internet en artikelen die ik er inmiddels over gelezen heb kan ik nu de eigen waarnemeningen van de afgelopen 9 dagen toevoegen. Materiaal genoeg. Door de overkoepelende organisatie PRISMA uit Houten is ook een poging gedaan om het tijdschrift OPZIJ te interesseren. Tenslotte zijn er heel wat jonge christenvrouwen die dit blad ook wel lezen en is deze reis gezien de inhoud wellicht interessant voor hen. Maar nee, men werd nogal vervelend te woord gestaan, zo niet bijna afgesnauwd.. Niet zo'n open houding dus.

Gelukkig is er wel interesse bij een aantal landelijke dagbladen, tijdschriften en radio en tv en niet te vergeten onze plaatselijke Barneveldse Krant. Dank! De groep vrouwen kan flink aan de bak nu we weer terug zijn in Nederland. Onze computers zijn ons strijdmiddel voor de allerarmsten.

Zondag 11 november 2007

Weer terug in Nederland. De kou en de wind is behoorlijk. Wat dat betreft was onze landing vrijdag op schiphol nog heel netjes in de hagelbuien. De dienst in onze kerk doet mij als vanzelf weer terugdenken aan vorige week. Zittend in een kerk waar de vogels in en uit vlogen en fluitend een bijdrage leverden. De dienst bestond sowieso uit veel muziek. De Malawianen kunnen geweldig zingen en dansen. Gelukkig is de wereld veelkleuriger dan wij ooit kunnen verzinnen!

U wilt reageren? Van harte welkom! Plaats hieronder uw reactie, of stuur een mail naar t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Archief > 2007 > november