Aantal keer gelezen29

Barneveldse krant: ‘Aanpak vandalisme Schaffelaar’

Zwerfvuil_640donderdag 21 december 2006 17:27

BARNEVELD - Vandalisme door jongeren rondom het terrein bij kasteel De Schaffelaar moet grondig worden aangepakt. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de ChristenUnie. In januari vindt overleg plaats met betrokkenen.

De ChristenUnie vroeg om opheldering nadat Stichting Geldersch Landschap in deze krant melding maakte van ernstige overlast. Volgens de stichting vernielen jongeren ruiten en beelden in het park, spuiten ze graffiti en laten ze rommel achter. ,,Wat kunnen we doen om deze overlast aan te pakken, is camerabewaking misschien een optie?”, stelde Ed Blankenstijn van de ChristenUnie.

Om de overlast bij het kasteel aan te pakken, stelt Dirk Klein, beleidsmedewerker integrale veiligheid bij de gemeente, voor begin januari met politie, jongerenwerkers en directe betrokkenen om de tafel te gaan.

Camera’s

,,Er is natuurlijk een heel scala aan maatregelen te bedenken om de overlast tegen te gaan, maar we moeten eerst inventariseren hoe erg de overlast is”, zegt Klein. ,,We kunnen camera’s ophangen, het terrein hermetisch afsluiten of twintig keer per dag controleren, maar je moet wel weten of dat nodig is.’’

Stappenplan

Klein wil het stappenplan, zoals dat deze week door het college binnen het veiligheidsplan voor 2007 is vastgesteld, in werking zetten voor De Schaffelaar. ,,De eerste stap is dat de politie bij klachten contact opneemt met jongeren, ouders en klagers. Houden de klachten aan, dan schakelen we een jongerenwerker in. Leidt dat nog niet tot een oplossing, dan vindt overleg plaats binnen het wijkplatform met alle betrokkenen. Tegen degenen die overlast blijven veroorzaken, wordt hard opgetreden.’’

Volgens politiewoordvoerder Harry Munniksma valt het aantal aangiften van overlast op het landgoed mee. Ook zijn geen signalen opgevangen van extra overlast rondom het kasteel. Er zijn bij de politie veertig namen bekend van jongeren in de leeftijd van 15 tot 20 jaar, die het gebied bij het kasteel gebruiken als hangplek.

Bron: Barneveldse krant 20-12-06

« Terug

Reacties op 'Barneveldse krant: ‘Aanpak vandalisme Schaffelaar’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > december