Aantal keer gelezen4

WisselBlog week 51 - Tjitske Kuiper

maandag 18 december 2006 08:00

Zaterdag 23 december 2006

Vandaag een dagje klussen bij vrienden. Enkele uren behang verwijderen is goed voor een mens....En voor de vriendschap! 's Avonds voor de hele bups nasi gekookt en daarna naar Brigitte Kaandorp gekeken. Ze doet me denken aan een goede vriendin die plotseling na jaren weer eens opdook deze week.  Tijd om het politieke werk even de rug toe te keren.

Ik wens een ieder gezegende kerstdagen. Verwonder u/je over de komst van de Redder.

Vrijdag 22 december 2006

Hds heeft een rechterlijke uitspraak geeist middels een kort geding. Vandaag is de uitspraak bekend geworden. De (voorzieningen)rechter heeft de eisen van de Hds afgewezen. Dat is een belangrijke onderstreping van het feit dat de gunning eerlijk is verlopen.

De motivering/toelichting heb ik nog niet gelezen en daar kan ik dus ook nog geen commentaar op geven. Wel ben ik daar erg benieuwd naar. 

Donderdag 21 december 2006

Op de e-mail wordt het al rustiger en vanmiddag hadden we als gemeente een eindejaarsbijeenkomst. Leuk om elkaar eens in een andere setting te spreken. Ook was er een programma in elkaar gezet door de medewerkers zelf. Ook raads-collega Adri den Dunnen was aktief hierbij. Zij presenteerde het afwisselende en ludieke programma. Complimenten!

Geinig om te zien hoe bepaalde ambtenaren , waar je het niet direct achter zoekt, goed kunnen acteren!

 Woensdag 20 december 2006

Deze week kwam de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid met een interessant rapport 'Geloven in het publieke domein'. De aandacht voor religie in dit verband wordt door velen als verrassend beleefd. Religie heeft ook in onze zogenaamde moderne tijd een positie (herwonnen). In kranten en op de radio leidde de presentatie al tot behoorlijk wat aandacht. Het boek (500 pag) ligt in ons huis en ik ben benieuwd wat er in staat.

 Ik zag al dat er een interessant hoofdstuk voor onze burgemeester in is opgenomen. (Als u dit leest burgemeester dan moet u beslist in het rapport- dat ook te down-loaden is- op pagina 95 zijn. Hier staat een heel duidelijk schema van de protestantse kerken in opgenomen. Als katholiek moet het u hier in onze gemeente wel zo ongeveer duizelen bij al die gereformeerde soorten kerken.)  Misschien lukt het mij om in de kerstvakantie wat onderdelen te bestuderen. Het laatste woord /commentaar is hier nog niet over geschreven schat ik in. Ik citeer een klein stukje van de achterflaptekst om u nieuwsgierig te maken:' Als normatief principe zal de scheiding van kerk en staat niet gauw ter discussie worden gesteld, maar het lijkt wel nuttig te onderzoeken of met de verwijzing naar dat beginsel de complexe relaties tussen religie en publiek domein adequaat in beeld zijn gebracht'.

Dinsdag 19 december 2006

In de raadsvergadering vanavond hebben we na een mooie toespraak over Henk Geurts een minuut stilte gehouden.  Emotionele en tegelijk mooie momenten voor Grietje, Henk's vrouw en de kinderen. Ook voor Jaco, als zoon van Henk en Grietje, en ons aller  collega-raadslid.

Verder was deze vergadering een mijlpaal voor Voorthuizen; de raad is akkoord met het centrumplan. Het kost een paar miljoen, maar dan heb je ook wat...

Tegen het einde van de vergadering kwam het bericht dat er een grote kettingbotsing op de A30 was. Vijftien tot twintig auto's zouden erbij betrokken zijn en er werd opvang geregeld in het HulpVerleningsCentrum. Op zo'n moment bewijst dit gebouw op deze lokatie hele goede dienst. En ben ik blij dat we het zo besloten hebben. Tijmensen vertrok als loco-burgemeester naar het HVC en de burgmeester bleef (nog even) in zijn rol als voorzitter van de raad.Onwillekeurig moest ik denken aan de vragen die Ed namens onze fractie heeft gesteld over de cijfers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland, waar Barneveld hoog scoort. In negatieve zin dus en waarbij wethouder Tijmensen als antwoord gaf dat 55% van de ongevallen niet op de eigen gemeentelijke wegen valt. Vanavond klopt dat helaas ook. Het cijfer zal door dit grote ongeluk wel eens het hoogst van Gelderland worden. Maar de combinatie mist en gladheid is helaas niet door beleidsplannen weg te nemen. Hopenlijk zijn er geen ernstig gewonden.

Maandag 18 december 2006

Allerlei e-mail, bel- en rechtstreekse contacten. Beetje rommelig en nuttig. Vanavond de laatste fractievergadering van dit jaar. Een van onze fractievolgers, Jaap Van den Top uit Kootwijkerbroek wordt nu raadslid en een andere kandidaat van de lijst wordt nu fractievolger. Belangrijk is dan de verzorging van de informatiestromen. Hierbij speelt de griffier een ondersteunende rol. In de fractie en bij de nieuwe kandidaat is er grote overeenstemming over de nieuwe indelingen van de commissies.  Jaap wordt onze contactpersoon voor Kootwijkerbroek en Kootwijk en Frits Appelman gaat zich vanaf nu richten op Voorthuizen en Garderen. 

's Avonds zowaar op tijd thuis voor het tien-uur journaal en NOVA. Veel aandacht voor de formatieontwikkelingen. Er is een informateur aangewezen en er gaat nu spoedig onderhandeld worden tussen CDA, PvdA en CU.  Bijzonder om te zien hoe de debatten over o.a. de abortuspraktijken in dit land al een rol spelen alvorens de CU ook maar enig geluid in de openbaarheid in die richting heeft laten horen.

Zondag 17 december 2006

Vandaag preekte prof Van Bruggen. Een hele mooie adventspreek. Hij weet op de een of andere manier altijd heel goed de grootsheid en heiligheid van God over te brengen in zijn preken. Dat gevoel blijft mij meestal dagenlijk bij. Het zet alles om mij heen even in een ander Licht lijkt wel. Wat mij betreft mag hij vaker als gast(s)preker op de kansel staan in onze gemeente.

Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur uw mail naar t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 51 - Tjitske Kuiper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > december