Aantal keer gelezen

WisselBlog week 46 - Heimen Schuring

vrijdag 18 november 2005 11:52

Zondag 13 november
Al vroeg richting Zwolle, waar mijn ouders wonen. Altijd leuk om een dienst mee te maken in de Grote Kerk van Zwolle, een magistraal gebouw! Het is (weer) prachtig weer en de ezels zijn maar wat blij met het oude brood dat ze van onze kinderen krijgen.
 
’s Avonds gaat Alma met Anne naar de kwart-voor-zeven dienst. Ik lees de nodige boekjes voor, iets wat er door-de-weeks nogal eens bij in schiet. Sinds kort kun je de kerkdiensten van de Oude Kerk rechtstreeks via internet beluisteren, via www.kerkomroep.nl, Naast het voordeel dat ik een deel van de dienst kan meemaken, weet ik ook precies wanneer de dienst is afgelopen. Mijn timing voor de koffie is dan ook perfect!
 
Maandag 14 november
’s Avonds heb ik de voorbereiding getroffen voor de ledenvergadering van aanstaande donderdag. Het bespreken van het verkiezingsprogramma vormt de hoofdmoot van de avond. Het zal ook een hele kluif worden om alle hoofdstukken te bespreken.
 
Ik krijg een briefkaart in handen gedrukt van mensen uit de buurt. Ze feliciteren me met de kandidatuur voor de raad. Ze zeggen ook hun steun toe. Leuke opsteker!! Ze willen wel dat ik in de praktijk laat zien hoe geloof en politiek samen gaan en ze hopen dat ik niet andere politici op woorden ga vangen, iets wat zij nu wel zien gebeuren in de Barneveldse politiek. Dat laatste merk ik ook duidelijk. Als ik de raadsvergaderingen volg en de websites bekijk, speelt men maar al te vaak op de man, in plaats van op de bal. Ik heb me stellig voorgenomen dat zeker niet te gaan doen en ik hoop dat ik de verleiding kan blijven weerstaan om niet te ‘counteren’.
 
Dinsdag 15 november
Een extra fractievergadering. Vanwege de onderwerpen Veller en Muziekcentrum, hebben we vorige week maandag niet alles kunnen behandelen. Om zeven uur komt eerst Ton Uljee van Intratuin langs. We spreken hem over twee onderwerpen; het raadsvoorstel om detailhandelactiviteiten bij Intratuin toe te staan en onze vragen aan het college over grote winkels bij Intratuin. Het eerste blijkt de reparatie van een aantal vormfouten te zijn, er is een aantal kleine dingen misgegaan bij de bestemmingsplanwijziging, die is doorgevoerd bij de verhuizing van Intratuin. Het is daarom niet meer dan logisch dat deze omissies worden weggenomen. Over het tweede onderwerp zijn we het ook snel eens. Voordat de gemeente onderzoek doet naar specifieke vestigingsplekken voor (winkel)bedrijven moet er een goed beleid zijn opgesteld. Dit sluit mooi aan op wat Tjitske en ik vorige week met de BIK hebben besproken, ook zij juichen de komst van beleid toe en willen dat zelfs breder trekken. De BIK wil meerjarenbeleid op economie, niet voor een raadsperiode, maar voor 10 a 15 jaar.
 
Woensdag 16 november
We krijgen ’s ochtends al een mailtje van onze voorzitter Remko Tamminga, dat hij door de pers is benaderd over een mogelijke lijstverbinding met de SGP. De journalisten van de Barneveldse Krant doen hun werk goed!! Je vraagt je wel af waar ze het vandaan krijgen, ook bij de presentatie van onze kandidatenlijst in oktober hadden ze al een scoop.  
’s Avonds bijbelkring. Leuk en goed om te merken dat je bij een bijbelstudie ook snel de toepassing kan maken, ook op de politiek.
 
Donderdag 17 november
Ik heb mail-contact met Arie Slob, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Ik begrijp van een collega dat hij op het eNederland-congres gesproken heeft over RFID. De Tweede Kamerfractie heeft een studie gedaan naar de privacy-aspecten van deze nieuwe techniek. Ik geef Arie wat opmerkingen door, die deze collega van anderen heeft opgevangen. Arie reageert redelijk vlot, hij is helemaal niet op dat congres geweest… RFID staat voor Radio Frequent Identification. Het zal steeds meer gebruikt gaan worden voor contactloze identificatie van personen en goederen. Had Arie alvast maar RFID, dan was deze identiteitsverwisseling zeker niet voorgekomen ;-). Blijft buiten kijf dat de Tweede Kamerfractie prima werk verricht door aandacht te vragen voor de ethische kant van deze techniek.
 
’s Avonds de ledenvergadering. Met laptop en kookwekker richting de vergaderlocatie. De laptop voor de powerpoint-presentatie de kookwekker om de tijd strak te bewaken. We moeten twaalf onderwerpen door en we hebben zes minuten per onderwerp. Het is een leuke discussie en we lopen niet eens extreem uit de tijd… De komende weken de laatste punten fijn slijpen aan het programma, zodat het begin januari officieel kan worden goedgekeurd door de leden. Na de pauze licht Maarten van der Boon een tipje van de sluier van de campagne op. Het thema van de campagne wordt: ‘Sámen Barneveld’. Een aansprekende slogan, die duidelijk verwoordt wat wij willen: een samenleving die naar elkaar omziet, voor elkaar zorgt en samen verantwoordelijkheid neemt!
 
Vrijdag 18 november
Tjitske kreeg van een journalist de suggestie om de weblog dagelijks bij te gaan houden. Nu zetten we het dagboek op zaterdag in een keer op het web. Het is natuurlijk veel leuker om dagelijks het wel en wee in en rondom de ChristenUnie-fractie te kunnen volgen en daarom voelen we er wel voor. Het geeft wel wat extra belasting, dat wordt dus net voor of na een vergadering even de Blog aanpassen. Toeval of niet, in de Trouw van vandaag staat een aantal tips voor een goede weblog. Leuk om te lezen hoe bekende bloggers advies geven. Een van de adviezen is ook: houd de blog minimaal dagelijks bij. Dankzij de plaatselijke èn landelijke pers, gaan Tjitske en ik u dus voortaan dagelijks op de hoogte houden!
 
’s Avonds mailt Ed antwoorden over UMTS-antennes door. Een van onze leden vroeg zich af of er in Barneveld dergelijke installaties staan. Ik zet de antwoorden op de site, zodat iedereen er kennis van kan nemen. Van UMTS-straling is op dit moment niet bekend wat de (lange termijn) effecten op de volksgezondheid zijn. Gelukkig voert ons college een terughoudend beleid en werkt niet mee aan plaatsing. Echter, helaas zijn we er dan niet. Dankzij de wijziging van de Woningwet hoeft een telecom-bedrijf niet voor elke mast meer een bouwvergunningen te hebben. Vooral op hoge gebouwen kan daardoor makkelijk vergunningvrij een GSM/UMTS-installatie geplaatst worden. De ambtenaar heeft uitgezocht dat bij Rijnvallei en op de Harselaar al UMTS-installaties staan. Gek eigenlijk dat plaatsing van deze masten, die wellicht gevaar voor de volksgezondheid vormen, via de Woningwet gereguleerd is.
 
Zaterdag 19 november
Dat is prettig ontbijten!! Op pagina 3 van ons lokale dagblad staat een groot artikel over de detailhandelsvisie. Het college wil precies de goede dingen: inventarisatie van huidige situatie, een sterke/zwakte-analyse, planologische inpasbaarheid en visie op het kernwinkelgebied. Dit alles moet uitmonden in (ik zeg het maar even in mijn eigen woorden) een geïntegreerd beleid voor de hele gemeente Barneveld inclusief een waardering van de rol die de gemeente Barneveld wenst te vervullen in regionaal verband. Dit zijn exact de dingen waar wij twee weken geleden via schriftelijke vragen om hebben gevraagd. De antwoorden op onze vragen zullen dan ook wel snel volgen en zullen, als ik het artikel goed lees, wel naar tevredenheid zijn. Ik herken hierin de hand van onze burgemeester. Tijdens ons kennismakingsgesprek hebben we uitgebreid over de lokale economie gesproken. Hij had daar een duidelijke visie op. Dat blijkt nu ook in de praktijk. Prima!!


Heimen Schuring


Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur mij dan een mail via: heimen.schuring@solcon.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 46 - Heimen Schuring'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2005 > november