Aantal keer gelezen1

Schriftelijke vragen over vestigingsbeleid detailhandel

zaterdag 05 november 2005 14:06

In de Barneveldse Krant van vrijdag 4 november stond te lezen dat de gemeente de mogelijkheden onderzoekt om meer grote winkelbedrijven rond de Intratuin in Barneveld te vestigen. De ChristenUnie is van mening dat er eerst een visie moet worden ontwikkeld op hoe en waar wij als gemeente graag detailhandel willen, voordat dit soort onderzoeken worden uitgevoerd. Bovendien wil de ChristenUnie een geïntegreerd detailhandelsbeleid voor de hele gemeente Barneveld en niet een gefragmenteerde visie op slechts een van de kernen. Tijd voor schriftelijke vragen dus.

 Onderstaand de schriftelijke vragen die door de ChristenUnie-fractie zijn verstuurd naar het college van Burgemester en Wethouders. Inmiddels heeft het college van B en W de vragen beantwoord. Er komt geen Leen Bakker of Kwantum bij Intratuin. Het college wil wel meewerken met de verplaatsing van de Gamma. Verder geeft het college aan dat het detailhandelsbeleid in april 2006 in de raad behandeld wordt en dat er diverse organisaties betrokken worden bij de totstandkoming. Onderaan deze pagina vindt u een link naar de antwoorden van het college.

College van Burgemeester en Wethouders
van de Gemeente Barneveld
Postbus 63
3770 AB Barneveld

Betreft: Schriftelijke vragen met toepassing van  Art. 37 RvO

Barneveld, 5 november 2005,

Geacht college,

In de Barneveldse Krant van 4 november hebben wij kunnen lezen dat de gemeente de mogelijkheden onderzoekt om meer grote winkelbedrijven te vestigen rondom de Intratuin aan de Burgemeester Aschofflaan in Barneveld. In het artikel op pagina 3 wordt door de Barneveldse Middenstands Vereniging (BMV), in onze ogen terecht, een aantal kritische kanttekeningen bij dit onderzoek geplaatst. 

De ChristenUnie is van mening dat een onderzoek naar vestiging van detailhandel aan de rand van het dorp pas goed mogelijk is, als er een doordacht en vastgesteld beleid ten aanzien van de detailhandel voorhanden is. Volgens een artikel in de editie van 1 november van dezelfde Barneveldse Krant staat u op het punt samen met de Kamer van Koophandel (KvK) en de BMV een opdracht te verstrekken voor de voorbereiding van de zogenaamde detailhandelsvisie. 

Wij hebben daarom aan u de volgende vragen

  1. Deelt u de mening van de ChristenUnie dat een onderzoek naar de vestiging van detailhandel aan de rand van het dorp pas mogelijk is als er beleid is ontwikkeld rond de gewenste aanwezigheid van detailhandel?
  2. Bent u bereid uw onderzoek naar de mogelijkheden om meer grote winkelbedrijven te vestigen rondom de Intratuin op te schorten tot de vaststelling van geactualiseerd detailhandelsbeleid voor tenminste het hele dorp Barneveld?
  3. Bent u met ons van mening dat het detailhandelsbeleid niet alleen voor het dorp Barneveld, maar integraal voor de gehele gemeente dient te worden opgesteld, inclusief een waardering van de rol die de gemeente Barneveld wenst te vervullen in regionaal verband?
  4. Bent u bereid de gemeenteraad, BMV, KvK, Barneveldse Industriële Kring en andere relevante partijen tijdens het opstellen detailhandelsbeleid voldoende te betrekken en het detailhandelsbeleid ter vaststelling aan de gemeenteraad aan te bieden?
  5. Kunt u ons nu reeds melden wanneer u denkt het detailhandelsbeleid te kunnen laten vaststellen en welke overlegmomenten u in gedachten heeft?

Gaarne vernemen we uw reactie.

Met vriendelijke groet.

Namens de fractie ChristenUnie.
F.J. Appelman

« Terug

Reacties op 'Schriftelijke vragen over vestigingsbeleid detailhandel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2005 > november