Aantal keer gelezen

Barnevelder Roel Kuiper in de Eerste Kamer

kuiper_roeldonderdag 31 mei 2007 19:10

Het werd door een bericht van het ANP op het laatste moment toch weer spannend: zou de Barnevelder Roel Kuiper namens de ChristenUnie in de Eerste Kamer zitting nemen? De Kiesraad heeft op 31 mei de uitslag van de Eerste Kamerverkiezingen officieel vastgesteld, Roel Kuiper zit erin!

Als lokale kiesvereniging is ChristenUnie Barneveld bijzonder blij met de verkiezing van Kuiper in de Eerste Kamer. De echtgenoot van onze fractievoorzitter, die voor de ChristenUnie geen onbekende is, zal in de Eerste Kamer duidelijk toegevoegde waarde hebben. Kuiper, door journalist Sytze Faber onlangs nog aangeduid als 'de partij-ideoloog', had een actieve rol bij de formatie van het kabinet Balkenende IV: hij schreef een notitie over de overheid als partner. Vanwege die actieve rol tijdens de formatie gingen er binnen de partij geluiden op dat het goed zou zijn dat Kuiper in de Eerste Kamer zou komen. Door de goede resultaten van de Statenverkiezingen is dat er nu dus ook van gekomen.

Bestuur en fractie van ChristenUnie Barneveld feliciteren Roel, Tjitske en de kinderen van harte met Roel’s verkiezing. We zijn ook best trots dat de ChristenUnie de enige Barnevelder in het Haagse levert. We gaan er natuurlijk wel een beetje van uit dat Roel in de Eerste Kamer bij tijd en wijle ook de Barneveldse belangen zal behartigen. We wensen Roel van harte Gods zegen toe bij de verantwoordelijke taak die in Den Haag op hem wacht.

Namens bestuur en fractie,
Heimen Schuring

« Terug

Reacties op 'Barnevelder Roel Kuiper in de Eerste Kamer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > mei