Aantal keer gelezen1

WisselBlog week 22 - Tjitske Kuiper

maandag 28 mei 2007 09:00

Zaterdag 2 juni

Vandaag een mail van een inwoner die vertelde dat ze als gezin wel zo'n beetje gedwongen waren om een grote auto aan te schaffen, vanwege het feit dat ze hun vier kinderen anders niet meer goed en veilig kunnen vervoeren. Ze wonen nogal ver van school en balen zelf eigelijk ook wel een beetje van deze gedwongen oplossing.  Dit lijkt mij best een probleem inderdaad. Dat aspect is nog helemaal niet belicht tot nu toe. Blijft de vraag of dit dan meteen een SUV moet zijn. Volgens mij zijn er nog tussenoplossingen denkbaar.

Vanmorgen hebben we met een team van vijf personen (bestuurs- en fractieleden) gezwommen voor het goede doel van de Stichting Nkoilale. Ik heb bijzonder veel respect voor de familie Bomhof dat ze zich zo inzetten voor hun verre medemens. Er waren zelfs een paar Masai aanwezig in de veluwehal. Aardige en vriendelijke mensen! Ze zetten zelf in Kenia ook echt hun schouders onder de projecten. De ambassadeur zal zich ook nog laten zien.

Het zwemmen was leuk om te doen. We hadden 76 baantjes in 40 minuten. Best netjes voor vergadertijgers... En nu maar hopen dat er genoeg geld is opgehaald aan het einde van de dag. Het gaat van 8.00 uur tot eind van de middag. U kunt gerust even kijken. Er is een gezellige sfeer met live-muziek.

Vrijdag 1 juni

Nou, die auto-discussie is miv vandaag ook een landelijk thema. Ik krijg al enkele reacties binnen. Het onderwerp ligt super gevoelig (wat ik al dacht). Het zijn tot nu toe mannen die reageren. Een aardige persoon bood mij al aan dat ik zijn SUV een dagje mag gebruiken om te ervaren hoe fijn dat rijdt. Ik denk nog na over dat aanbod....Of het mijn mening verandert tav het oorspronkelijke onderwerp?

Ik ben benieuwd of er ook nog vrouwen zijn die hun mening willen ventileren.

We hebben als partij helemaal geen 'njet' uitgesproken ofzo. We hebben alleen maar aangegeven dat we bezorgd zijn. We horen graag of dat breder gevoeld wordt en hoe onze inwoners tegen dit soort ontwikkelingen aankijken.

Ook op internet kun je veel interessante reacties lezen als je bv de woorden SUV en milieu intikt.

Donderdag 31 mei

Yes!

Roel komt in de Eerste Kamer. De uitslag van de verkiezing is vandaag officieel bekend geworden. Bloemen, telefoontjes en e-mails.  Over een kleine twee weken volgt de installatie. En dan ben ik opeens met een senator getrouwd. Moet ik wel even aan wennen.  Ik ga denk ik het onderwerp ' sigaren' maar weer eens aan de orde stellen :)

Voorlopig moet ik mij nog bezig gaan houden met fietsperikelen en SUV's.

Woensdag 30 mei

In de Burgt is er in het verleden heel veel mis gegaan. Het college van B en W heeft vorig jaar zomer dan ook terecht een opdracht gegeven aan Deloitte om eens grondig te onderzoeken wat er voor een verbetering nodig is. Zo'n onderzoek kost het nodige, maar levert in dit geval heel veel op. Er is een helder zicht op de toekomst aangereikt en het college heeft alle aanbevelingen de afgelopen tijd grondig opgepakt. Als fractie zijn we daar heel blij mee. Orde op zaken is nodig om greep te krijgen op al die processen van grondexploitatie en onderhandelingen.

Bovendien is die goede aanpak ook nodig in de andere woningbouwprojecten. Vandaag start officieel de bouw van de wijk Blankensgoed in Voorthuizen. En ook in Kootwijkerbroek en Garderen wordt flink gebouwd. Het is echt allemaal niet meer zo simpel als vroeger. Toen konden gemeenten gewoon een stuk grond kopen van een boer en gingen daar vervolgens op bouwen. Dat leverde lekker wat geld op en het was volkomen helder hoe alle machtsverhoudingen lagen. De gemeente was ouderwerts de baas. Tja, tijden veranderen... Was het nog maar zo'n feest. Nu wordt grond al in een vroeg stadium opgekocht door projectontwikkelaars. Vanwege de ' wet openbaarheid bestuur' heeft een ieder inzage in de toekomstige uitbreidingsplannen van gemeenten en wordt er vrolijk alvast grond aangekocht. Daarna kan de projectontwikkelaar rustig in z'n luie stoel - bij wijze van spreken- afwachten tot de gemeente belt....  En cashen maar. En dat alles volkomen legaal.

De provincie vindt het inmiddels goed dat er twee keer zoveel gebied wordt aangewezen voor evt toekomstige bedrijven- en woningbouwgebieden. Dat maakt het al lastiger voor projectontwikkelaars. Ook is er een nieuwe wet in de maak op het gebied van Ruimtelijke Ordening die gemeenten wat meer 'macht' kan geven. Op die manier moeten de prijzen van woningen betaalbaarder worden. Tenslotte is het spekken van projectontwikkelaars met geld van de burgers niet echt een voorbeeld van het dienen van het algemeen belang!

Om al die processen beter te laten verlopen is terecht gisteravond een toelichting gegeven door het college op de aanpak die we als gemeente nu hanteren. Dat mag best een extra commissie-vergaderavond kosten.

Dinsdag 29 mei

Bijzonder goed nieuws uit Europa over de vergoedingen die boeren schijnen tegemoet te kunnen zien door de ' ruimingen' van hun koeien bij de MKZ crisis! Ik kan het bijna niet geloven. En volg dit nieuws oplettend.

Verder zijn we benieuwd naar de uitslag van de Eerste Kamerverkiezingen. Pas a.s. donderdag wordt de uitslag officieel bekend gemaakt.  Maar misschien komen we vandaag al iets meer te weten.

Maandag 28 mei

De nieuwe opvattingen op het gebied van bosbeheer vallen u vast ook steeds meer op. Het bos oogt steeds meer als een puinhoop. Voor de natuur schijnt dit goed te zijn, maar het wordt wel een ondoordringbaar geheel. En mooie stammen die gebruikt zouden kunnen worden voor de houtproductie liggen nu gewoon te vergaan. Ik zal er wel te weinig van af weten, waardoor ik zo'n kritische toon aansla hierover.

Maar ook het effekt op de risico's van brand lijken mij erg groot op deze manier. De brandweer kan veel moeilijker bij de brandhaarden komen. De vorige maand was het erg droog op de Veluwe en zijn er tegelijkertijd heel veel toeristen op de campings. Hoe veilig is dat nog?

In het Nederlands Dagblad van afgelopen zaterdag stond een uitgebreid artikel over een stuk bos bij Harderwijk dat door de Vereniging Natuurmonumenten wordt beheerd. Methode: doe niets meer. Men zegt dan:"De natuurpotentie van het liggend bos is groot".  Ik kan er niets aan doen dat ik dan onwillekeurig denk; dat gaat dan wel ten koste van een hoop andere potenties....

Zondag 27 mei

Pinksterfeest.

Het bijbelgedeelte uit Handelingen hoofdstuk 2 staat vandaag centraal in kerken overal in de wereld. Hoe bijzonder is het dat God zo dichtbij wil zijn en zijn Geest in de harten van mensen uitstort. God is een God van nabijheid en niet van afstand voor hen die in Hem geloven. Op www.biblija.nl  kunt u dit bijbelgedeelte zelf nalezen als u interesse heeft.

Als gezin gaan we naar de kerk en praten over hoe dit ons bezig houdt en beinvloedt.  Verder is het een heerlijke rustige dag na een familiedag waarop we met elkaar over het wad gelopen hebben. Tussen Schiermonnikoog en het vasteland. Wat een heerlijke uitgestrektheid en ongereptheid. Aan de gidsen kun je merken hoe ze terdege rekening houden met de kracht die in dit stuk natuur zich toont. Vorige week was er nog een gids kopje onder gegaan nadat hij onverwacht was meegesleurd door een waterstroom die sterker was dan hij had ingeschat. Wij volgden echter een hele rustige en gemakkelijke route. Verscheidene zeehonden gezien. De meeste ver weg en een enkele dichtbij.


Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur uw bericht naar t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 22 - Tjitske Kuiper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > mei