Aantal keer gelezen1

WisselBlog week 43 - Tjitske Kuiper

maandag 23 oktober 2006 08:00

Zaterdag 28 oktober 2006

In Deventer worden dronken kinderen onder de zestien jaar door de politie thuis bij hun ouders afgeleverd. De ouders kunnen vervolgens bij een bureau voor verslavingszorg terecht (als ze de bekeuring niet willen betalen) voor een adviesgesprek met een alkohol-hulpverlener. Veel kinderartsen vrezen de gevolgen van het toenemnde alkoholgebruik bij jongeren. Daarnaast is er de (aanzienlijke) maatschappelijk schade als gevolg van vernielingen, ongevallen etc.

Ook in Tilburg loopt een dergelijk experiment. Interessant om te volgen wat het effekt hiervan zal zijn. Als dit goed uitpakt dan kan dit wel eens navolging verdienen. Dat mag ook in onze gemeente wat mij betreft, want hier wordt ook heel wat gezopen door kinderen en hun ouders zo blijkt uit allerlei onderzoek.

Vrijdag 27 oktober 2006

Ook landelijk is het nieuws over de aanbestedingen in de thuiszorg steeds meer een item. De CAO-thuiszorg is in dit geval eerder een hindernis , dan een bescherming zo lijkt mij. De lonen zijn hoger dan in de schoonmaakbranche en doordat gemeenten verantwoordelijk worden gesteld voor de schoonmaakhulp als onderdeel van de WMO moet dat nu 'in de markt' gezet worden. Europees wel te verstaan want het gaat om veel geld. Het werk van veel vrouwen staat nu op de tocht. Veel slapeloze nachten voor menigeen.  Hds overweegt in beroep te gaan, maar dat zal denk ik niet veel kunnen uithalen. Ik begreep dat er uitgebreid juridisch advies is ingewonnen voordat dit besluit naar buiten moest worden gebracht. Dat geeft al aan dat men in het gemeentehuis ook allerminst gelukkig is met dit bericht.

Margo Trappenburg, culumnist bij de NRC, verwoordde het vandaag als volgt (en ik ben het roerend met haar eens): Maar zoals het vaker gaat als iets behoorlijk functioneert: het mag niet zo blijven. Hogere machten hebben bepaald dat de huishoudelijke verzorgin voor zieke mensen voortaan moet worden geregeld door gemeenten en die gemeenten worden geacht het zo goedkoop mogelijk te doen".

En zo is het gewoon! En de vele vrouwen met een klein baantje onderaan de markt zijn de dupe in dit geval.

Donderdag 26 oktober 2006

Wat ontzettend vervelend nieuws over het feit dat de Hds buiten de boot is gevallen voor de aanbesteding van de thuiszorg. Een mens zou acuut een hekel krijgen aan de Europese regelgeving (als je dat al niet had). Een organisatie die al zo lang prima werk levert valt opeens buiten de boot!!! Het zijn momenten waarop je als politicus wel even een ander beroep zou willen hebben. Bah! Waarom moet alles in onze maatschappij steeds op losse schroeven staan, zelfs als iets goed geregeld was? Iemand in mijn fractie sprak van de gesel van de Europese aanbestedingsregels. Nou, inderdaad.

Sorry mensen voor dit zurige mopperstukje van vandaag...

Woensdag 25 oktober 2006

Vandaag een interessant overzicht in Trouw over de regionale verschillen in huizenprijzen. Onze gemeente is rood gekleurd. Het ruimtelijk planbureau geeft hiermee aan dat wij ons in de duurste categorie bevinden. Tweeeneenhalve ton tot drie ton. In de uithoeken van ons land ben je de helft goedkoper uit. Volgens diezelfde RPB kan de moeilijke situatie die dit voor met name starters oplevert alleen maar opgelost worden door in de gebieden waar veel vraag is veel te gaan bouwen. (noordkant van de Randstad) Daardoor zakt de prijs. Zo simpel is dat. In onze gemeente zijn we jarenlang aan de leiband van de provincie gehouden en mochten we niet eens genoeg bouwen om de eigen bevolkingsgroei op te vangen.  Inmiddels is er veel ten goede gekeerd en gaan we ook veel bouwen!

Morgenavond is er het Schaffelaardebat in de bibliotheek onder leidimg van onze oud-burgemeester Burgering. Het onderwerp is : stad of dorp. Ben benieuwd wat het debat oplevert. En hoeveel keus hebben we eigenlijk zou mijn tegenvraag zijn.

Dinsdag 24 oktober 2006

Barneveld heeft z'n held om te herdenken, maar Leiden ook! Vandaag bij een bezoek aan deze stad ontdekte ik dit. Wat een burgervader had Leiden in de tijd van Leiden's beleg. Terwijl de stad vreselijk leed onder de honger en de pest (6000 van de 18000 inwoners vonden uiteindelijk de dood! ) bood de burgemeester Pieter van der Werff z'n eigen arm aan op om te eten... Ik heb met veel respect het standbeeld dat voor Pieter was opgericht bekeken.  Hij had als beeld nog wel twee armen en de afzetting van zijn arm bleek uiteindelijk ook niet nodig te zijn geweest. Toen de nood het hoogst was, was de redding nabij. Geen wonder dat die stad nog jaarlijks de haring met wittebrood uitdeelt om de geschiedenis levend te houden.

Mooi stadhuis hebben ze daar trouwens. Leiden is beslist niet (meer) in last zo te zien.

Maandag 23 oktober 2006

Informatie van het wijkplatform Zuid II in onze brievenbus. Men houdt zich met goede zaken bezig. Zo is er een bezoek gebracht aan het hulpverleningscentrum. Er is hierbij gesproken over onder andere de parkeersituaties in wijken. In mijn eigen straat merk ik dat er soms geen doorkomen aan is met mijn eigen auto, laat staan als er een brandweervoertuig doorheen zou moeten... Idee voor het wijkplatform is dat er kaartjes gedrukt zouden kunnen worden door het wijkplatform die gebruikt kunnen worden door  bewoners van deze wijk om achter de voorruit te steken van die voertuigen die verkeerd geparkeerd staan.

 Veel mensen beseffen nl niet dat parkeren buiten de vakken in een woonwijk alles met veiligheid te maken heeft. Het is vaak een bron van ergernis bij buurtbewoners die wat meer in de uithoeken van deze straten wonen.  Ik zou bv graag een stapeltje van die kaartjes bij de voordeur hebben liggen om af en toe te kunnen gebruiken. M.n. in de weekenden is het soms hopeloos. het gebeurt regelmatig dat ik niet bij mijn eigen huis kan (weg)komen.  Als iedereen dezelfde kaartjes gebruikt met een vriendelijke tekst dan zou dat kunnen helpen om dit probleem beheersbaar te maken denk ik.

Dat de wijkplatforms goed werk doen is inmiddels bij alle politici doorgedrongen, behalve bij Willem van Essen die er op scheldt...

Zondag 22 oktober 2006

Vandaag is de afsluiting van een week vol met bijzondere bijeenkomsten in onze kerk vanwege het 25-jarig bestaan. Het is mij gelukt om tussen alle bedrijven door in de week van de begroting nog even een avond mee te maken.  Er was voor iedereen wel iets leuks te beleven om naar toe te gaan. Kerk-zijn is gelukkig beslist meer dan je wekelijkse preek halen.

 Vandaag bleek dat een oudere predikant het beslist niet slecht doet op de kansel. De moderne voorbeelden als 'flitskapitaal' en 'nordic walking' werden gebruikt om de boodschap kracht bij te zetten.

In de avond heb ik een logeetje naar Eindhoven naar haar ouders terug gereden. Met die vakantiespreiding is een weekendlogeerpartij de enige oplossing soms. Dat is de enige overlap met de basisschoolkinderen in het zuiden van ons land. Gelukkig geen files. Een heel verschil met mijn schoonzus die er vrijdagmiddag bijna drie uren over had gedaan om van Barneveld naar Eindhoven te rijden. Marco Borsato...Niet aan gedacht.


Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur een mail naar t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 43 - Tjitske Kuiper'

Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:38
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:39
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:40
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:41

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober