Aantal keer gelezen2

BK: Is voedselbank noodzakelijk? Gemeente houdt enquête onder klanten

voedselbank voedselpakketdonderdag 12 oktober 2006 20:30

BARNEVELD - Het gemeentebestuur van Barneveld gaat samen met Voedselbank Barneveld de noodzaak van deze voorziening onderzoeken. Via een enquête onder klanten van de voedselbank moet hierover meer duidelijkheid komen.

Dit is het resultaat van gesprekken tussen wethouder Leen Verweij en Hans Kreugel van de voedselbank . Op dit moment maken 125 huishoudens daar gebruik van. Een vragenlijst die anoniem ingezonden kan worden, moet helderheid geven welke noodzaak er is voor gratis voedselpakketten. ,,Het is voor de gemeente noodzakelijk om te weten te komen of deze mensen in aanmerking komen voor bijzondere bijstand of schuldhulpverlening”, zegt gemeentewoordvoerster Marja Hermsen. ,,Als dat zo is, kunnen we de weg naar deze financiële hulp voor deze mensen misschien verbeteren.”

Hans Kreugel is erg tevreden met deze enquête. ,,Eindelijk kan ik nu in goede harmonie met de gemeente onderzoeken hoe het is gesteld met de armoede in de gemeente Barneveld. Ik zal gezamenlijk met de wethouder de enquête samenstellen en analyseren.”

Volgens Kreugel is het belangrijk dat er vlug wat gebeurt voor klanten van de voedselbank. ,,Er zijn gewoon mensen in de gemeente die het hoofd niet boven water kunnen houden. In sommige gevallen krijgen mensen wel recht op bijzondere bijstand, maar duurt het gewoon te lang voor ze het geld krijgen. Op dat moment zijn ze aangewezen op hulp vanuit de voedselbank.”

Voedselbank Barneveld deelt wekelijks pakketten uit aan mensen die financieel aan de grond zitten. Gemeente en voedselbank hebben afgesproken voortaan regelmatig overleg te hebben.

« Terug

Reacties op 'BK: Is voedselbank noodzakelijk? Gemeente houdt enquête onder klanten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober