Aantal keer gelezen2

Senioren bezoeken gemeentehuis

woensdag 09 april 2008 21:05

Een seniorengroep van de GKV vond het interessant om een middagje te laten vullen met informatie over de gemeente en het werk als raadslid. Tjitske Kuiper heeft de groep ontvangen in het gemeentehuis en zo kennis laten maken met het gemeenteraadswerk.

Tjitske vertelt over het raadswerkNa ontvangst met een kopje koffie werden de senioren even toegesproken door wethouder Leen Verweij. Hij benadrukte dat het belangrijk is dat ook de ouderen een goede plaats hebben in de gemeente Barneveld. Daarna gaf de gemeente voorlichter nog in het kort tekst en uitleg over de WMO,waar nog wel eens wat onduidelijkheid over bestaat.

Tjitske Kuiper vertelde toen het een en ander over het functioneren van de gemeenteraad in het huidige duale stelsel. Vanuit de stoelen van de raadsleden kon iedereen de beamer presentatie hierover volgen en met de bekende knopjes vragen stellen. Hierna volgde nog een rondleiding door het oude raadhuis waar onder meer de fractiekamers en de trouwzaal werden bezichtigd. Tot slot was er nog een klein vragenspel en de aanwezigen keerden na een gezellige en leerzame middag weer huiswaarts.

Seniorengroep poseert voor de cameraGroep senioren in raadszaal.

« Terug

Archief > 2008 > april