Aantal keer gelezen3

WisselBlog week 15 - Tjitske Kuiper

maandag 07 april 2008 09:00

Zaterdag 12 april- Tony Huijgen

Bedankt Tony voor je inzet voor Plaatselijk Belang Voorthuizen! Een mooi artikel in de lokale krant. Plaatselijk Belang Voorthuizen is steeds meer een factor van belang geworden , dankzij de inzet van mensen als Tony en Martin Schuit.  Zo zie je maar waar gedreven inwoners toe in staat zijn! Iets waar ik over na bleef denken was de opmerking van deze scheidend voorzitter over een deelraadstructuur of een eigen politieke partij voor Voorthuizen. Blijkbaar leeft die gedachte. Ik zou zeggen dat juist door de rol die PBVoorthuizen speelt krijgt Voorthuizen zoveel voor elkaar. Nu luistert iedere partij goed naar hun inbreng, want een deel van onze eigen kiezers maakt deel uit van PB. Als men straks een partij zou vormen, zou hun invloed eerder af dan toenemen. Er is dan naar mijn inschatting misschien wel eerder sprake van tegengestelde belangen. Het belang van Voorthuizen is ons aller belang, SAMEN (gemeente) BARNEVELD.

Vrijdag 11 april -Trots op Nederland

Een van Rita Verdonk's speerpunten van haar beweging is 'vermindering van ontwikkelingsgelden'. Hoe schrijnend in een tijd waarin het steeds duidelijker wordt dat zelfs het kunnen bekostigen van een maaltijd voor velen onhaalbaar is. Minister Koenders probeert terecht hier vanuit Nederland een extra bijdrage aan te reiken. We hebben de morele plicht om onze eigen welvaart te delen.  Nu is ontwikkelingswerk meer dan het bekostigen van maaltijden, het betekent naast het verlichten van acute nood vooral ook structurele steun aan landen. Dat is niet eenvoudig en niet met one-liners te omschrijven, dat vergt grote inzet. Ik ben trots op een land dat daarvoor grote inzet pleegt en niet met bezuinigingsvoorstellen komt op dit terrein.

Donderdag 10 april- dag van de leerplicht

Leen Verweij heeft ervoor gezorgd dat jongeren van 16 en 17 jaar vandaag een persoonlijke brief kregen waarin ze argumenten aangereikt krijgen die het nut van voldoende scholing onderstrepen. Leen heeft de stijl van de brief goed gekozen!

Ik geef u de reactie door van zo'n (kritische) 16-jarige:

"Hmm, goede brief wel. Goede argumenten, dat van die schooltijd (naar school ga je een jaartje of vijftien)en die werktijd (40 jaar werken). Veel jongeren zullen toch iets hebben van: 'dus 't klopt echt'. Het komt geloofwaardig over en het is niet zo'n gemeentebrief, lekker luchtig".

Op mijn vraag of het indruk op jongeren maakt als ze een persoonlijke brief van een wethouder krijgen over dit onderwerp was het antwoord "ja, toch wel". "De hele houding spreekt aan".

Best knap dat je jongeren zo weet te raken met een gemeentebrief!

Woensdag 9 april -2008 - groepsaccomodaties op de Veluwe

1.Als familie hebben we dit najaar behoefte aan een weekendverblijf. Op internet kun je hiervoor eenvoudig wat zoekgegevens invoeren en voila, de mogelijkheden rollen over het scherm.

2.Het aantal overnachtingen in de toeristische sector in Barneveld zouden zijn afgenomen de laatste jaren, zo blijkt uit de laatste gegevens die gisteravond in het gemeentehuis gepresenteerd werden.

1 en 2 gecombineerd levert opvallend weinig mogelijkheden op. Voor een groep van 25-30 personen in het eerste weekend van oktober vond ik  zelfs geen een mogelijkheid. Op dit gebied heeft bijvoorbeeld Drenthe het veel beter voor elkaar. Maar daar wil ik  helemaal niet naar toe!

In ieder geval is er op dit gebied nog best wat te ontwikkelen in onze streek. Zowel in de Gelderse Vallei als ook in de bossen van de Veluwe. Beste ondernemers; zet'm op!

Dinsdag 8 april 2008- internet/gemeentelijke diensten

Het verlengen van mijn rijbewijs verliep vlot. Maar ik had voldoende tijd om in de grote glazen hal van ons gemeentehuis op mijn gemak  een poosje te kijken naar het gebruik van de befaamde informatiezuil. Hier kan men aangeven op een touchscreen waarvoor men aan de balie komt en volgt er een kaartje enz. Zo'n beetje de helft van de bezoekers kijkt toch nog altijd met enige argwaan naar het zwarte apparaat en besluit dan om de vriendelijke receptioniste maar te vragen. Dat verloopt op zichzelf prima, want ze staat al deze burgers snel en prettig te woord. Maar het is opvallend hoeveel mensen de informatiezuil mijden.

Ik moest terug denken aan vorige week woensdag. Een seniorengroep van onze kerk (gereformeerd vrijgemaakt) vond het interessant om een middagje te laten vullen met informatie over de gemeente en het werk als raadslid. Ik heb hen bij die gelegenheid ook gevraagd wie van hen wel eens internet gebruikt. In deze 55+ groep was dat ongeveer 10%. Nu moet ik daarbij vermelden dat de meeste mensen rond de 70 jaar zijn. Men mist toch wel veel informatie op die leeftijd, ondanks het feit dat we als gemeente en ook als politieke partij zowel digitaal als ook op papier informatie sturen. Het is goed om als raadslid daar af en toe weer eens nadrukkelijk bij stil te staan.

Maandag 7 april 2008-spitsstrook

De spitsstrook kan deze week gebruikt worden volgens Eurlings. Zaterdag reed ik langs dit gedeelte van de A1 en werd er 's morgens vroeg al aan de borden gewerkt. Het was een bijeenkomst afgelopen vrijdag met onder de aanwezigen een grote mate van verbijstering. Inclusief bij mijzelf. Niet te geloven dat de strook ten onrechte al die tijd gesloten is geweest!

Mijn eerste gedachte was dat de vervoersbedrijven (en in hun kielzog vele andere?) wel over schadeclaims zullen gaan beginnen. En ja hoor, de Barneveldse Krant opent ermee. Begrijpelijk, maar of dat gaat lukken?

In de avond waren er schoolvoetbalwedstrijden. Koud! Kleumen!  Toch is het een leuk evenement voor de basisscholen. Veel belangstelling van ouders. Maar het zou nog leuker zijn als het een maand later gespeeld zou worden. Dan is de temperatuur iets hoger...

Zondag 6 april 2008- oase

 We hebben als gezin een druk weekend. Zaterdag een verhuizing binnen ons gezin in Leiden. En de zondag vieren we een verjaardag. Iedereen thuis en ze blijven allemaal slapen. We zijn blij met ons huis dat voldoende plaats kan bieden voor iedereen. Het zijn belangrijke momenten om elkaar te helpen en samen te vieren. Tevens oases in drukke werkweken!

U wilt reageren? Van harte welkom! Plaats hieronder uw reactie of stuur een bericht naar t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 15 - Tjitske Kuiper'

tiny
Geplaatst op: 10-04-2008 10:30 Quote
Fijn dat je de Veluwe promoot, maar met Drente is ook niets mis!!
Nieuw bericht

Archief > 2008 > april