Aantal keer gelezen

Barneveldse krant: Leerlingen Koningin Wilhelminaschool bij ‘stinkende vijver’

woensdag 02 april 2008 18:07

Leerlingen uit groep zeven van de Koningin Wilhelminaschool in Voorthuizen hebben maandag een bezoek gebracht aan de vijver vlak bij de school. In opdracht van waterschap Vallei & Eem wordt daar momenteel bagger van de bodem gehaald

De leerlingen hebben onlangs een brief aan wethouder Leen Verweij gestuurd met de mededeling dat ‘hun’ vijver zo stonk en of daar niets aan gedaan kon worden. De scholieren konden nu met eigen ogen zien dat de vijver wordt schoongemaakt.

De leerlingen vroegen zich terecht af wat er met de vissen is gebeurd is, nu de vijver droogligt. Projectleider Jan van Dijk van het waterschap vertelde dat de vissen zijn gevangen en elders zijn uitgezet. Als het baggerwerk klaar is, komen ze niet meteen terug, omdat er in de schone vijver nog te weinig voedsel is.

Als er weer voldoende plantjes groeien in de vijver, worden de vissen teruggezet. Een andere vraag van de leerlingen was hoe lang het baggeren duurt. Van Dijk deelde de kinderen mee dat de werkzaamheden bij deze vijver in juni 2008 klaar zijn.

Bron + foto: Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2008 > april