Aantal keer gelezen1

WisselBlog week 18 - Tjitske Kuiper

maandag 30 april 2007 20:00

Zaterdag 5 mei

Bevrijdingsdag.

Allerlei activiteiten in de regio vanwege bevrijdingsdag.  Bijzonder vind ik wel de tocht die vanuit Voorthuizen gemaakt wordt langs allerlei 'rampplekken'. De zogenaamde ' crashsite toertocht'. Eigenlijk gun ik mijzelf te weinig tijd voor dit soort dingen denk ik wel eens. tZou wel heel interessant zijn om mee te gaan.

Met interesse de pagina's in de Barneveldse Krant gelezen over 'onze' Jur van Ginkel. Inderdaad jammer dat hij met pensioen gaat. Maar het is hem en zijn vrouw natuurlijk van harte gegund om tijd te hebben voor de reisplannen die ze hebben en alle andere dingen. Als er een ding is dat mij bij blijft is het wel de 'boodschap' dat de kleine lokale dingen belangrijk zijn. Hij heeft bewezen door de krant dat dit een feit is. Als lokale politica zeg ik dit in navolging van hem dan ook af en toe maar tot mijzelf.

Vrijdag 4 mei

Ieder jaar staan we weer stil bij de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog. Je zou denken dat dit de mensen onderhand minder bezig houdt, maar niets lijkt minder waar. Bij de herdenkingsplechtigheid bij de gemeentelijke begraafplaats vond ik het dit jaar extra druk. Misschien wel omdat we allen beseffen dat hen die het van nabij hebben meegemaakt ons dit steeds minder rechtstreeks kunnen vertellen. Door de oorlog actief in herinnering te houden dragen we de verhalen en de lessen over aan de volgende generaties. De burgemeester sprak dan ook terecht ' niet de tijd zal het leren ,maar laten we leren van de tijd'.

Laten we God maar dankbaar zijn voor al die vrijheid en vrede, want wij mensen verknallen het zomaar..

Donderdag 3 mei

Op de rommelmarkt van koninginnedag heb ik in Utrecht voor 1 euro (!) een studieboek Het beeld van Nederland  op de kop getikt uit 1989 dat verslag doet van een onderzoek naar vier minderheidsgroepen in onze samenleving. Het vertelt van de opvattingen van Molukkers, Chinezen, woonwagenbewoners en Turken. Uitgegeven door Ambo/Novib. De beide auteurs (Wim Willems en Annemarie Cottaar) zijn werkzaam bij het Centrum voor Onderzoek van Maatschappelijke Tegenstellingen in Leiden.

Al zo lang proberen we als ChristenUnie plaatselijk een beetje contact op te bouwen met onze Molukse bewoners en we begrepen maar niet waarom dat niet lukt. Ik ben blij met de informatie van dit boek, want de kloof tussen de Molukkers en ons is zeer groot. Door dit boek te lezen begrijp ik veel meer van hun houding en gevoelens. Wij (autochtone) Nederlanders komen er in hun ogen niet best van af. We hebben weinig gemeenschapsgevoel en geld en goed is zo'n beetje het  enige dat ons drijft. In hun ogen en beeldvorming zijn we heel anders dan zijzelf en men wil niet graag verwesteren. Ik krijg best begrip voor hun manier van kijken  en hoop dat we toch nog eens wat meer contact hebben in de toekomst. we kunnen over en weer wel wat van elkaar leren lijkt mij.

Ik ben ook benieuwd naar de andere minderheden die het boek beschrijft. Als u het eens wilt lenen om ook te lezen? Mail/bel gerust.

Woensdag 2 mei

Vandaag even geen politiek. Een dagje kajakken op de Oude IJssel tussen Gendringen en Doetinchem met wat grote kids is een waar genoegen. Fantastisch weer en een mooi rustig water. We moesten wel een paar keertjes klunen. We hadden drie eenpersoons boten die licht zijn. Maar de tweepersoons boot was hiervoor wel behoorlijk zwaar. Niemand heeft een nat pak opgelopen gelukkig want het water is natuurlijk nog erg koud. Veel jonge vogels op nesten. Je ziet Nederland even vanaf een andere kant. Aan het eind van de dag waren we allemaal roodgloeiend en voelden we onze arm- en schouderspieren flink!

's Avonds een kind ophalen vanaf strand Nulde waar Soul survivor het meerdaagse festival had. Veel verhalen met goede inhoud! Toch bijzonder dat duizenden jongeren genieten van dit christelijke festival met veel workshops, muziek en lezingen. Ze hebben daarbij geweldig mooi weer gehad.

Dinsdag 1 mei

Op de voorpagina van 'onze' krant nota bene drie berichten over jongens uit Kootwijkerbroek die een ongeluk hebben gehad/veroorzaakt.

* Een jonge 18-jarige die waarschijnlijk met drank op achter het stuur van een auto zat en een frontale botsing veroorzaakte. Gevolg: acht gewonden.

*Een motorrijder van 17 jaar die betrokken raakte bij een ongeluk. (mag dat? 17 jaar en motorrijden?) Er wordt nader onderzoek verricht door de verkeersafdeling van de politie.

*Een straalbezopen 24 jarige man die met zijn auto in een sloot belandde. Zijn rijbewijs is alvast maar ingevorderd door de agenten.

Commentaar overbodig.

Maandag 30 april

Om de Valleigemeente met hun Food Valley - idea te promoten zouden we natuurlijk ook kunnen proberen om de Koningin hier eens naar toe te halen. Laat ons college dat maar eens als idee inbrengen in het bestuur van de regio. Het zou een aardig alternatief kunnen zijn voor de wielerronde Veenendaal-Veenendaal, want er zijn nogal wat inwoners die dat maar niks vinden. En dan kan de regio mooi meebetalen als het zover is, want het is natuurlijk een kostbaar grapje in je eentje als gemeente.

Wij zijn een oranjegezinde gemeente (misschien zijn we de gemeente met de meeste oranje-verenigingen??)en kunnen vast wel een leuke ontvangst regelen. We laten de jongere leden van het gezelschap een rondje wieleren (want daar hebben we dan mooi wat ervaring mee opgedaan) en jonge prinsjes en prinsesjes kunnen ondertussen spelen met de fonteintjes op het plein van het gemeentehuis.  Ook in Voorthuizen en Kootwijkerbroek zijn vast nog wel ideetjes om het gezelschap een prettig verblijf te bezorgen. Iets met muziekgezelschappen, toneelverenigingen en paarden? Wedden dat de inwoners dat veel leuker vinden?

Ik overweeg om de fractie voor te stellen om het college van burgemeester en wethouders eens te laten uitzoeken hoe we de besluitvorming over een keuze van Koninginnedag/ Koningdag kunnen beinvloeden in de toekomst.  Iets voor de kaderstellende vergadering in juni. Alle doelen die we daar voorstellen moeten tegenwoordig SMART geformuleerd als het even kan. Nou dat gaat zeker lukken; S= Specifiek (alleen de koningin/koning met gevolg), M=Meetbaar (een dagje maar), A=Acceptabel (dit plan heeft vast wel draagvlak onder de bevolking), R=Realistisch (wij zijn toch zeker een keer aan de beurt met zoveel oranjeverenigingen), en T=Tijdgebonden (een dagdeel is voldoende).

Ik heb nog wel wat zorg over de kosten, want vanmorgen las ik ergens dat het wel 8 ton kost....Maar zodra er voldoende sponsers zijn laat ik het u weten! Want dat kan natuurlijk niet alleen van ons belastinggeld...

Zondag 29 april

Wat weer mooie mededelingen in de dienst vandaag. Onlangs waren we er als gemeente getuige van dat 15 jongeren belijdenis van hun geloof aflegden. Dit was de ' oogst' uit Zuid. De andere noordelijke helft van de kerkelijke gemeente kon deze zondag ook meedelen dat er vele jongeren (ook zo'n 15) eenzelfde pad gaan volgen. Ook de jongen die plotseling acuut ernstig ziek was geworden zodat hij geen belijdenis kon doen is weer flink aan de beterende hand en kan dan waarschijnlijk zich ook daarbij voegen. Een andere jongen wordt voorafgaande aan deze gebeurtenis eerst nog gedoopt.

Staan we open voor wonderen of niet? Dat er jongeren tegen onze cultuur in durven kiezen voor God met alle consequenties die dat heeft. Laten we God daarvoor loven! Het geeft aan dat geloof in Christus Jezus kracht geeft.

Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur uw bericht naar t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 18 - Tjitske Kuiper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.