Aantal keer gelezen2

Heimen Schuring op Radio Gelderland over Valleilijn

treinstel valleilijndinsdag 03 april 2007 18:44

Op dinsdag 3 april heeft raadslid Heimen Schuring samen met een verslaggever van Radio Gelderland een treinreis gemaakt van station Barneveld-Centrum naar Amersfoort. In een volle trein kon de verslaggever zelf meemaken hoe het voelt om te moeten staan. En dat terwijl de trein minder druk was dan gemiddeld.

Logo Omroep GelderlandOm 7:20 komt de Connexxion trein stipt op tijd het station Barneveld-Centrum binnen. Verslaggever Siemen Klok van Radio Gelderland stapt samen met Heimen Schuring in de trein. Ze moeten staan. Maar het is niet zo druk als gewoon. Normaal gesproken staan de reizigers in deze trein helemaal tegen elkaar gedrukt, ‘als pieren in een potje.’ Een aantal medereizigers, die ook aan het woord komen, beamen de stelling van raadslid Schuring dat de treinen overvol zijn. Een reiziger vertelt dat ze zelfs heeft meegemaakt dat iemand flauw gevallen is.

Connexxion geeft naar aanleiding van de reportage aan te willen proberen om vanaf december 2007 vier treinen vanaf Barneveld-Centrum te laten rijden. Nu rijden tussen Barneveld-Noord en Amersfoort vier treinen per uur.

Klik hier om de reportage van Radio Gelderland te beluisteren.

Voor meer gelders nieuws: www.omroepgelderland.nl

« Terug

Reacties op 'Heimen Schuring op Radio Gelderland over Valleilijn'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.