Aantal keer gelezen3

Barneveldse krant: Vaker trein uit centrum

Hondekoptrein Connexxion 6donderdag 05 april 2007 14:51

BARNEVELD - Connexxion wil vanaf december vier keer per uur een trein laten vertrekken vanaf Barneveld-Centrum naar Amersfoort. Het vervoersbedrijf heeft hiervoor extra ruimte op het spoor aangevraagd bij spoorbeheerder ProRail. Hiermee wil Connexxion een einde maken aan de overvolle treinen op de Valleilijn in de ochtendspits.

,,Als we de treinen vanuit Amersfoort die nu bij Barneveld-Noord keren laten doorrijden tot Barneveld-Centrum, pakken we dit probleem aan”, zegt Herman de Gooijer van Connexxion. ,,Reizigers kunnen dan twee keer per uur vanaf het centrum in een lege trein richting Amersfoort stappen en twee keer per uur in de trein die vanuit Ede naar Amersfoort rijdt.''
Vorige week gaven het Gelderse OV Consumentenplatform en reizigersorganisatie Rover in deze krant aan zich ernstige zorgen te maken over de overvolle treinen in de ochtendspits. ,,Ze zijn zo vol dat hierdoor onveilige situaties kunnen ontstaan en soms vallen mensen zelfs flauw”, zei Ben Mouw van het platform.

Het keren van de trein bij Barneveld-Centrum hoeft volgens De Gooijer technisch geen probleem te zijn. ,,We hebben onlangs vanwege een stremming op het spoor bij Ede de trein bij station Barneveld-Centrum laten keren en dat ging prima.”
ProRail moet nog wel akkoord gaan met de plannen van Connexxion en onderzoekt momenteel de haalbaarheid van het plan. ,,Zo'n drastische wijziging in de dienstregeling heeft consequenties voor het hele treinverkeer, met name rondom Amersfoort”, reageert woordvoerder Joost Mulder van ProRail. ,,Dit baanvak wordt intensief gebruikt door intercity's en goederentreinen. Daarnaast speelt de veiligheid een belangrijke rol, het gaat dan om het inpassen van seinen en wissels.”

De ChristenUnie stelde vrijdag in deze krant vraagtekens bij het aantal extra zitplaatsen in de nieuwe treinstellen, die vanaf september op de Valleilijn worden ingezet.
Volgens de partij bieden de nieuwe treinstellen slechts 26 extra zitplaatsen, lang niet voldoende om de reizigersgroei op de lijn op te vangen. ,,Bij mijn weten gaat het om ruim veertig extra plaatsen”, zegt De Gooijer van Connexxion. ,,Daarnaast kunnen er ook veel meer mensen in de trein staan, omdat er bijvoorbeeld geen toilet en conducteursruimte aanwezig is. Ook in de speciale ruimte voor jongeren komen meer staanplaatsen.”
De Gooijer verwacht dat het probleem van de overvolle treinen door de extra plaatsen in combinatie met extra treinen vanaf Barneveld-Centrum wordt opgelost.

Bron: Barneveldse krant

« Terug

Reacties op 'Barneveldse krant: Vaker trein uit centrum'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.