Aantal keer gelezen1

WisselBlog week 14 - Tjitske Kuiper

maandag 02 april 2007 09:00

Zaterdag 7 april

Deze dag heet stille zaterdag. De dag dat Jezus in het graf lag. Morgen vieren we het paasfeest. Vandaag zijn we dan ook bezig om alles in orde te maken. Er komen gasten, we gaan naar de kerk, we gaan lekker eten en er is een familieontmoeting op tweede paasdag.

Vanmorgen ben ik met een paar kinderen gaan kijken bij de boerderij van Vanelly. Om elf uur werden de koeien losgelaten in de wei. Een prachtig gezicht. We hebben het even vastgelegd als filmpje met behulp van een mobiel. Zo kunnen de thuisblijvers ook even mee genieten.

Koeien moeten beslist in de wei. De melk en de kaas worden er beter van. Zo bevat dit meer onverzadigde vetzuren als de dieren buiten lopen. En voor de dieren zelf is het ook beter.

Vrijdag 6 april

Vanmiddag belde Martin Schuurman van de Gelderse statenfractie om mee te delen dat in het coalitieakkoord de westelijke rondweg om Voorthuizen is opgenomen. De kosten hebben uiteraard een grote rol gespeeld. Volgens hem mogen we in zekere zin nog blij zijn ook want Putten bv heeft niets behaald. Of ik er blij mee ben? Ik denk dat u dat antwoord wel kunt raden...

Maar ik wil nu zo aan het einde van de middag mij eerst concentreren op de andere inhoud van deze vrijdag. Want het is goede vrijdag. We gedenken het lijden en sterven van onze Heiland. Vandaag komen christenen overal bijeen om daar aandacht aan te schenken.

Donderdag 5 april

Vandaag zullen we waarschijnlijk horen wat de onderhandelingen in het provinciehuis in Arnhem hebben opgeleverd. De inhoud van het statenakkoord is voor onze Voorthuizenaren van groot belang. Als de rondweg plannen er niet goed in staan (en ik kan u verzekeren dat er achter de schermen heel veel is gepushed via alle betrokken politieke partijen) oftewel geen oostelijke rondweg en het bijbehorende geld dan vrees ik dat de rondweg die we zo graag willen verder weg is dan ooit.... 

Woensdag 4 april

Vandaag komt het nieuws naar buiten dat de Burgtscholen nu gelukkig toch in het midden van De Burgt kunnen komen. Iets dat ik eerder niet verwachtte, omdat er behoorlijk dichtbij toch een volopdraaiende boerderij staat. Het is maar goed dat men op de desbetreffende afdeling ondertussen toch heel voortvarend is doorgegaan met het ontwikkelen van een soort rekenmodel nu de nieuwe wetgeving over stankcirkels van kracht is geworden. We zijn wel een van de eerste gemeenten die dit al zo ver concreet heeft gemaakt. Maar er is dan ook veel haast geboden in dit geval, want de huisvesting van met name de PWA is bijzonder slecht.

In de krant las ik dat het nieuws bijzonder goed is gevallen. En dat is fijn om te weten. Ik ben ook erg blij voor al die ouders en kinderen. Het wordt een bijzondere school met veel voorzieningen. Wat leven we toch in een goed land..

Dinsdag 3 april

Vanavond hebben we een hele lange raadsvergadering gehad. Tot maar liefst half twee (!!) Met instemming trouwens van de hele raad, want het alternatief is in zo'n geval om de volgende avond door te vergaderen. De agenda's van de meeste raadsleden zijn behoorlijk gevuld en het levert je dus in de praktijk gewoon nieuwe agendaproblemen op in zo'n geval.

De onderwerpen waren ook wel waard om tijd aan te besteden. Met name de behandeling van het centrumplan vergde uitgebreide bespreking. De tribune zat dan ook propvol met belangstellenden. Er zijn nog wel wat verrassende dingen uitgekomen, o.a. dat het college van de raad de opdracht heeft gekregen om uitvoerig het voorstel van het comite omwonenden kapteinstraat moet betrekken bij het overleg met zakenpartner AM. Dit comite heeft zich heel goed voorbereid en ik vind dat zo'n constructieve houding serieus moet worden genomen. Het amendement van de SGP verwoordde exact de gevoelens die bij een grote meerderheid van de raad leefden en werd dus zeer breed gesteund. Dit extra zetje was nog wel even nodig om Tijmensen over de streep te trekken. En dat laatste begrijp ik ook wel een beetje, want het is niet eenvoudig om met grote projectontwikkelaars tot een goed akkoord te komen en dan kan inbreng van een derde een complicerende factor zijn.

Het oude bibliotheekgebouw wordt niet 'zomaar' benut voor goedkope woningbouw, want dit moet wat meer opleveren nu we minder kunnen gaan verdienen aan de oorspronkelijke plannen van de Kapteinstraat. Ik heb dan ook gepleit voor meer zakelijkheid. Dit i.t.t. tot het CDA die hier liever een uitbreidingsruimte voor het Nairac museum zag. Is op zich ook leuk, maar kost een smak geld ! En dan te bedenken dat we al 3 ton (Euro's) kwijt zijn per jaar aan de koestering van ons historisch erfgoed. Dat is nog meer dan aan de onderhousuitgave aan een van onze beide grote buitenbaden om maar eens wat te noemen.

Ik kan nog wel even doorgaan met u op de hoogte te brengen, maar meer informatie kunt u leders op onze website vinden en in de Barneveldse Krant (ook website) en Barneveld Vandaag.

 Maandag 2 april

Vorige week nam omroep Gelderland contact op met onze fractie vanwege de vragen die we hadden gesteld over de overvolle treinen van de Valleilijn. Een journalist wil graag eens mee rijden op zo'n druk moment. De bedoeling was dat dit vanmorgen zou plaats vinden.

In de nieuwsbrief van de provincie Gelderland lees ik dat Syntus, die  het personenvervoer over het spoor tussen Arnhem en Winterswijk regelt dezelfde problemen vertoont. Dat is in zekere zin handig, omdat ook onze  problematiek dan krachtiger op de agenda van de provincie terecht kan komen.... 

Zondag 1 april 2007

Avondmaal vieren in de week voor Pasen. In dit moment gedenken we het lijden en sterven van onze Heiland Jezus Christus. Hij die onze zonden droeg komt alle lof en eer toe.

Dit weekend hebben we een vriend uit Tsjechie te gast. Geboren in Slowakije en katholiek gevormd. In de loop van zijn leven een ommezwaai gemaakt en is nu voluit protestants. We hebben mooie gesprekken gevoerd. Het was dan ook bijzonder om samen in onze eigen gemeente met hem het avonmaal te vieren. De predikant en diverse gemeenteleden gingen er heel spontaan mee om waardoor het een goede ontmoeting werd.  Zelf hebben we twee jaar geleden in de gemeente van hem en zijn vrouw het avondmaal meegevierd.

Gemeenschap der heiligen op een concrete manier.

   

Wilt u reageren? Van harte welkom! Stuur uw bericht naar t.kuiper@barneveld.nl

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 14 - Tjitske Kuiper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.