Aantal keer gelezen1

BK: School tóch centraal in Burgt

foto scholen burgtdonderdag 05 april 2007 08:57

De school voor nieuwbouwwijk De Burgt komt tóch centraal in de wijk op de locatie van de huidige noodgebouwen van de Prins Willem Alexanderschool en De Fontein aan de Nederwoudseweg. Het college komt daarmee terug op een eerder genomen besluit.

Dat heeft de gemeente Barneveld dinsdagmiddag bekend gemaakt. Eind januari besloot het college om een pand voor drie basisscholen (hervormde Prins Willem Alexanderschool, school met de bijbel De Fontein en openbare basisschool ‘t Valkhof), drie gymlokalen en mogelijk een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang aan de Lunterseweg te bouwen.

Die locatie ligt aan de rand van de wijk en dat leidde tot ontevreden reacties van ouders en schooldirecties, omdat de school te decentraal zou komen te liggen.

Doordat de gemeente Barneveld adequaat inspeelt op recent veranderde wetgeving inzake geurhinder, ontstaat de mogelijkheid van permanente scholenbouw op de huidige noodlocatie.

Door de per 1 januari dit jaar aangepaste wet verandert namelijk de grens van de geurcontouren van een nabijgelegen boerderij en ontstaat voldoende ruimte voor de bouw van 23 schoollokalen en zes noodlokalen. De piek van Burgtleerlingen wordt rond 2016 verwacht. Of er in de toekomst ter plaatse nog uitbreidingen mogelijk zijn, is nog niet duidelijk.

Volgens wethouder Leen Verweij was de gemeente in januari al op de hoogte van de veranderde wetgeving, maar was er toen geen goede manier voorhanden om te berekenen in welk gebied rond de boerderij nu wel en niet gebouwd mocht worden.

,,De druk om snel iets te realiseren is groot, daarom kozen we voor de Lunterseweg’’, aldus Verweij. Intussen werkten de ambtenaren aan een methode om de ruimte te bepalen. Die werd getoetst bij een samenwerkingsverband van gemeenten in de regio Eindhoven, waar al ervaring is opgedaan met dergelijke rekensommen. ,,Op ons verzoek hebben zij de berekening ook gedaan en de uitkomst was vrijwel identiek’’, aldus Verweij.

De wethouder heeft een projectleider aangesteld die heeft berekend dat het gebouw op zijn vroegst in de loop van 2009 gereed zal zijn. ,,Ik ben daar nog niet tevreden mee, wij streven naar het hoogst mogelijke tempo. Alle betrokken partijen hebben met ons nu een gezamenlijke verantwoordelijkheid om voortvarend te werk te gaan en plannen te maken.’’

Tijdens de bouw wordt geprobeerd worden om het gebouw van de voormalige asielzoekersschool zo lang mogelijk intact te laten en andere noodvoorzieningen te treffen in geval van ruimtegebrek. De wethouder kon nog niet zeggen of dit mogelijk ook tijdelijk buiten De Burgt zal zijn.

Bron + foto: Barneveldse krant

« Terug

Reacties op 'BK: School tóch centraal in Burgt'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.