Barneveldse krant: Beaxtrixschool wil verhuizen

Koninging Beatrixschool in Kootwijkerbroekvrijdag 22 juni 2007 10:08

De Koningin Beatrixschool uit Kootwijkerbroek wil in de toekomst verhuizen naar de omgeving van het Kulturhus, dat momenteel aan de Essenerweg gebouwd wordt.

Deze wens uitte Arie van Oosterom woensdag namens het schoolbestuur, tijdens de vergadering van de raadscommissie Samenleving, waar de huidige en toekomstige huisvestingssituatie van basisscholen werd besproken. Volgens Van Oosterom ,,blinkt het huidige schoolgebouw aan de Kosterijweg niet uit in degelijkheid.’’ ,,De muren zijn donker, er zijn onvoldoende ruimtes buiten de klassen en er is veel overbodige gangruimte. Bovendien is het pand niet gebouwd van duurzame materialen. Als uit het aangekondigde onderzoek van de gemeente blijkt dat het niet loont om het gebouw op te kalefateren, geven we de voorkeur aan nieuwbouw.’’ De locatie bij het Kulturhus is volgens Van Oosterom onder meer aantrekkelijk, omdat er een sporthal komt die voor gymlessen kan worden gebruikt.

Wethouder Leen Verweij toonde begrip voor de situatie van de Beatrixschool, maar deed geen toezeggingen. ,,De school is in 1980 gebouwd. De afschrijvingstermijn van veertig jaar die we hanteren is dus nog niet verlopen. We gaan de zaak onderzoeken, maar u moet niet bij voorbaat denken dat de kans op nieuwbouw groot is.’’

René Nikkels, bestuurslid van De Vogelhorst, drong aan om snel te beginnen met nieuwbouw voor ‘zijn’ school. ,,Het water staat ons tot aan de lippen. Nieuwbouw is uitgesteld naar 2010, maar laten we voor 2009 gaan.’’ Verder vroeg Nikkels om duidelijkheid over de locatie van de nieuwe school. De gemeente onderzoekt momenteel waar de nieuwe school het beste kan komen. De huidige locatie aan de Leeuwerikstraat is een optie, maar ook een plek tussen de nieuwbouwkerken aan de Lunterseweg is in beeld. ,,Wij willen het liefst zo snel mogelijk met de bouw beginnen, maar in nauw overleg met de directeur van De Vogelhorst is voor 2010 gekozen’’, reageerde de wethouder. ,,We willen dit jaar een locatie kiezen en vervolgens de procedures in gang zetten. Een goed plan maken, kost tijd.’’

Peter de Bruijn, directeur van de Antoniusschool, herhaalde de uitspraken die hij deze week in deze krant deed. De school verhuist in 2010 van het monumentale pand aan de Achterdorpstraat naar het gebouw van ‘t Valkhof, die naar de Burgt verhuist. De directeur gaf nogmaals aan te willen verhuizen, mits aan bepaalde eisen wordt voldaan. Zo wil de school een eigen vleugel in het gebouw dat ook door de Prins Willem Alexanderschool wordt gebruikt. Verder zijn extra ruimtes nodig voor het geven van Jenaplan-onderwijs, waarin de zelfstandigheid van leerlingen centraal staat. ,,We zetten ons optimaal in om ‘t Valkhof naar de wensen van de Antoniusschool in te richten’’, zegde Verweij toe.

 

De fracties toonden zich verheugd over het Masterplan Primair Onderwijs, waarin een inventarisatie van de huisvestingssituatie van de basisscholen is gemaakt. Willem van Essen van Lijst 8 miste een visie voor nieuwe wijken, maar wethouder Verweij wees hem erop dat die wel in het rapport is opgenomen. De andere partijen stelden enkele vragen, maar lieten zich niet uit over eventuele verbeteringen in het plan. Tijdens de gemeenteraadsvergaderingen van 3 juli wordt het plan opnieuw besproken. Dan komt ook een plan van de VVD op tafel om enkele scholen die in afwachting zijn van nieuwe gebouwen tijdelijk te helpen door enkele kleine aanpassingen.

Bron: Barneveldse krant

Labels
In de media
Wethouder

« Terug

Reacties op 'Barneveldse krant: Beaxtrixschool wil verhuizen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > juni