WisselBlog week 26 - Tjitske Kuiper

maandag 25 juni 2007 09:00

Zaterdag 30 juni- Rijksmuseum in Arnhem

Minister Plasterk heeft durf. Hij kiest nu eens niet voor een locatie in de Randstad voor het nieuwe Nationale Historische Museum, maar heeft Arnhem in de spotlights gezet. Dat is ook goed nieuws voor onze regio. Het is een museum dat ook internationale uitstraling zal krijgen en in combinatie met Kroller-Muller op de Hoge Veluwe is dit een internationale toeristische trekpleister van formaat. Voeg daar wat interessante overnachtingsaanbiedingen aan toe en zet dat goed in de markt, dan kan dat mooi wat opleveren voor de Veluwse ondernemers. We hebben gezien hoe goed de Van Gogh tentoonstelling liep.

Vrijdag 29 juni - Gelderse ChristenUnie contactdag

Sinds enkele jaren is door de toenmalige Gelderse Statenfractie een jaarlijkse contactdag georganiseerd. Raads- en staten- en bestuursleden kunnen elkaar in een interessante omgeving eens informeel ontmoeten. Deze keer waren we te gast in de kathedraal van Radio Kootwijk. Als raadslid ken ik onderhand natuurlijk wel het verhaal van dit bijzondere gebouw, maar ik was er nog nooit geweest. Ik wist zelfs niet eens dat Radio Kootwijk een compleet dorpje is! Door vrijwlligers van Radio Kootwijk en Staatsbosbeheer werden we op de hoogte gebracht van bijzonderheden. Ook Annelies van der Kolk, ' onze' Gedeputeerde was aanwezig. Martin Schuurman toonde zich een goed gastheer samen met zijn fractie. Het was een gezellige sfeer en ik heb wat nieuwe contacten kunnen leggen.  

Het weer was helaas niet fraai, maar ik kom zeker nog eens terug om het gebied wat meer te verkennen. Als je echte stilte zoekt in Nederland kun je hier namelijk prima terecht.  Zo zag ik dat het IVN-Lunteren -Barneveld a.s. donderdag een wandeling organiseert naar de Gerritsfles. Een natuurterrein daar vlakbij, dat normaal gesproken niet vrij toegankelijk is.Vertrek is vanaf de Vetkamp om 18.30 uur. Gerrit de Graaff weet er meer van. tel 0342-415911 zo meldt het krantenberichtje in Barneveld Vandaag van vrijdag 29 juni.

Donderdag 28 juni- camera's

In de Barneveldse Krant een reactie van een lezer die zich opwindt over het feit dat de gemeente op de gemeentelijke pagina gaat aankondigen waar toezichtcamera's komen te hangen. SUFFERDS! denkt deze man (daar komt het op neer). En ik kan dat heel goed begrijpen. Ik ben het er eigenlijk nog mee eens ook, ware het niet dat een publieke aankondiging verplicht is volgens mij, omdat dit met privacy regels van doen heeft. Het gaat om de zogenaamde 'openbare ruimte' en de burgers worden op allerlei manieren beschermd tegen 'teveel' inbreuk op hun privacy. En zo zit ons land in elkaar. In dit geval helaas.

Gelukkig lezen de meeste raddraaiers die vernielingen plegen de aankondigingen in de krant niet op de gemeentelijke pagina! En laten alle volwassenen dit vooral niet tegen jonge jongens vertellen. Mijn weblog lezen ze ook niet schat ik in.

Onlangs is er een stel raddraaiers opgepakt die in het zwembad behoorlijk hadden huisgehouden. Zes zijn er aangehouden en zullen een flinke rekening gepresenteerd krijgen. De kosten worden in rekening gebracht heren!

Woensdag 27 juni - vrijwilligers

De manier waarop Willem Massier als voorzitter van de voetbalvereniging SDVB de zaken aanpakt vind ik bijzonder goed. Hij heeft het samen met zijn bestuur voor elkaar gekregen dat de leden akkoord zijn gegaan met een voorstel waarbij alle volwassen leden verplicht ingezet worden als vrijwilliger onder het motto dat je alleen samen een vereniging kunt bouwen en instand houden.  Alleen in uitzonderlijke gevallen kun je als lid onder die verplichting uit komen (ik meen zelfs na betaling van een bepaald bedrag).

Alleen op deze manier kun je voorkomen dat er slecht een handvol mensen altijd klaar staat voor een ander en de rest zich drukt.  Nu hebben gezinnen het natuurlijk razend druk en zijn er nauwelijks meer mensen te vinden die al hun tijd met vrijwilligerswerk kunnen vullen of willen vullen. Enige nuchterheid om zaken gedaan te krijgen in je vereniging zal dus hard nodig zijn.

En is Willem een hardvochtig type die je beter niet kunt tegen komen? (dat zou u kunnen denken) Nou, bepaald niet. Door een combinatie van vriendelijkheid en idealen, visie en doorzettingsvermogen kan hij SDVB nog een hoop goede diensten bewijzen.  En hij is de enige niet in Barneveld met zo'n inzet. Maar af en toe moet je eens iemand in het zonnetje zetten nietwaar?

Dinsdag 26 juni- tentamen

De laatste dagen staan in het teken van een tentamen ' inleiding bestuursrecht' dat ik hoop te behalen vanavond in Utrecht. Het is een van de modules die ik volg bij de Open Universiteit. Prima studiemateriaal en ik steek er veel van op. Erg nuttig voor iedereen die iets doet in het openbaar bestuur.

Het betekent wel dat ik niet samen met Heimen Schuring de extra commissie bestuur van vanavond kan bijwonen. Het is niet anders. Gelukkig kunnen we taken van elkaar overnemen en gebeurt dit over en weer. Met een wat grotere fractie lukt dat over het algemeen ook moeiteloos.

Maandag 25 juni - Solutions

Eindelijk is er een bestemming gevonden voor het leegstaande pand van Baan aan de Apeldoornsestraat. Solutions is de oplossing :) Het wordt een zorghotel voor verslaafden en niet zomaar de ' doorsnee-verslaafde' die op straat leeft. Nee, voor mensen die een image te verliezen hebben en wel uitkijken om langs de straat te slenteren.  Ik verwacht dan ook geen overlast voor de omgeving, zoals de campings e.d.

Solutions is al jarenlang gevestigd in het centrum van Barneveld en lange tijd wist ik niet eens af van hun activiteiten. Dat is in dit geval goede reclame. Men doet er goed aan om ook de meer onzichtbere verslavingsdoelgroep te behandelen. Ik wens hen van harte veel succes in ieder geval.

Zondag 24 juni 2007 -klompenpaden

Na de kerkdiensten en familiegezelligheid hadden we deze avond behoefte aan nog wat frisse lucht :)

Een folder van de klompenpaden in de Gelderse Vallei bood de oplossing. Het autoritje naar Scherpenzeel is maar kort en een gratis parkeerplaats in de buurt van de grote dorpskerk is snel gevonden. De lucht was een beetje dreigend, maar daar trokken we ons niets van aan. Met z'n drietjes gingen we op zoek naar het begin van de route; het Broekerpad (5 km). Voor onze jongste dochter van negen hadden we een fiets mee genomen. Ze kon mooi een beetje vooruit fietsen om de bordjes op te zoeken. Dit is een geliefde bezigheid op die leeftijd en verder zijn er genoeg dieren onderweg om even bij stil te zijn, tot papa en mama weer dichterbij gekomen zijn.

Een prachtige wandeling is dit. Een aanrader! Ik verbaas mij elke keer weer dat we na zoveel jaren in Barneveld gewoond te hebben, nog altijd nieuwe gebieden ontdekken. Je wandelt over landgoederen, boerenerven en langs beken en over de Grebbelinie. Deze route is tot stand gekomen door samenwerking van SVGV (Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei), Landschapsbeheer Utrecht, provincie Utrecht en de gemeenten Woudenberg en Scherpenzeel, agrariers en vele vrijwilligers. Een mooi project en navolging waard ook binnen onze gemeente. Het zijn in feite de befaamde 'ommetjes' , waar ook Plaatselijk Belang Voorthuizen zich sterk voor maakt.

Toen we weer terug bij de auto kwamen regende het inmiddels behoorlijk, maar we waren aardig droog gebleven dankzij de vele bomen waar we onder liepen. Volgende keer doen we de andere route die eveneens in Scherpenzeel start. Deze heet het Oudenhorsterpad.


U wilt reageren? Van harte welkom! Stuur uw bericht naar t.kuiper@barneveld.nl

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 26 - Tjitske Kuiper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > juni